Home Zdravlje NARODNI RECEPT: Pogledajte šta dobijete ako lišće ove biljke prelijete maslinovim uljem...

NARODNI RECEPT: Pogledajte šta dobijete ako lišće ove biljke prelijete maslinovim uljem i zagrijete…

274
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pogledajte šta dobijete ako lišće ove biljke prelijete maslinovim uljem i zagrijete…

Lovorov list je dobro poznat i omiljen začina, a dugo je imao posebno mjesto u našim kuhinjama. No, malo ko zna da se lišće ovog mediteranskog zimzelenog stabla može koristiti u mnoge zdravstvene svrhe, ne samo za pripremu hrane. Možete koristiti ovo lišće kako bi pripremili ljekovito ulje, koje posjeduje izvrsna zdravstvene svojstva. Danas ćemo vam pisati nešto više o svojstvima ovog proizvoda, te načinu njegove primjene.

Lovorov list – zdravstvene prednosti:

– smanjuje bolove

– smiruje živčani sustav

– povećava i potiče proces znojenja

– jača imunološki sustav

– potiče ukupnu mentalnu aktivnost

– uz to se može koristiti kod problema proširenih vena i bolnih zglobova

Potrebni sastojci:

– 30 grama listova lovora

– 250ml maslinovog ulja

Način pripreme:

Zgnječite lovorove listove i prelijte maslinovim uljem preko njega. Stavite smjesu u staklenu bocu, zatvorite je čvrsto i ostavite da stoji na tamnom i hladnom mjestu 14 dana. Protresite sadržaj boce sa vremena na vrijeme. Nakon 2 sedmice procijedite ulje kroz gazu i prebacite tekućinu u drugu posudu. Držite dobiveno lovorovo ulje u hladnoj sobi.

Lovorovo ulje – dobrobiti:

Ako je potrebno, lagano zagrijte ulje na pari. Utrljajte ulje temeljito na bolesne zglobove. Osim za zglobove, lovor ulje se također koristi i kod upaljenih limfnih čireva, migrene i bolesti uha. Ako imate jake glavobolje potrebno je umasirati ulje na sljepoočnice. Na taj način će vam biti lakše. Lovorovo ulje meže pomoći i kod povećane tjelesne temperature. Ono također pomaže u uklanjanju bolova u želucu i crijevima, normalizira funkciju jetre i bubrega i poboljšava apetit. Također lovor ulje je super za preventivne mjere. Ono ima sposobnost da poveća otpornost na infekcije, odnosno super je kada je u pitanju jačanje imuniteta. Možete koristiti lovorovo ulje kako bi pripremili losion za rješavanje problema sa kožom na licu. Ovaj losion je vrlo učinkovit u borbi protiv akni i mitesera.