Home Zdravlje MED I KOPRIVA: Samo dvije kašike dnevno pomažu kod anemije i migrene…

MED I KOPRIVA: Samo dvije kašike dnevno pomažu kod anemije i migrene…

415
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Samo dvije kašike dnevno pomažu kod anemije i migrene…

Kopriva je najbolji prečišćivač krvi i najbolja biljka za formiranje krvi. Ima pozitivan uticaj na gušteraču i smanjuje sadržaj šećera u krvi. Ova biljka takođe pomaže kod bolesti i upala urinarnog trakta i bolesti zadržavanja urina. Ova biljka predstavlja odličan diuretik, sredstvo koje sprječava anemiju. Naročito se preporučuje na proljeće. Lišće koprive je izvor vitamina A, B, D, E i K, minerala (kalcijum, mangan, gvožđe, kalijum, cink, magnezijum i bakar), enzima, hlorofila.

Recept od koprive:

Sastojci:

– 1kg lišća koprive

– 2 limuna

– 2 jabuke

– pola kilograma meda ili žutog organskog nerafinisanog šećera

– želatin, najbolje pektin

Priprema:

Pomiješajte koprivu i jabuke. Sastojke zajedno sa dva limuna ubacite u blender i miksujte dok ne dobijete meku smjesu. Dodajte med i želatin te mješavina ubacite u sterilne tegle.

Primjena:

Svaki dan konzumirajte dvije kašike prije obroka. Kopriva je najbolji način da prečistite i poboljšate svoju krvnu sliku. Ima pozitivan efekat na pankreas i pomaže prilikom snižavanja šećera u krvi. Ona takođe može tretirati infekcije urinarnog trakta i stimulisati rad crijevne flore. Kopriva se takođe koristi za tretiranje jetre i žučne kese, poremećaja sna, stomačnih grčeva, čireva, plućnih bolesti, itd.

Takođe je vrlo korisna kod virusnih i bakterijskih infekcija. Ukoliko nemate dovoljno gvožđa u krvi i osjećate se stalno umorno, kopriva je tačno ono što vam treba! Ona sadrži dosta gvožđa i uspješno tretira anemiju. Nakon nekog perioda korišćenja koprive, pucaćete od zdravlja i energije.