Home Zdravlje POGLEDAJTE KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI SOK OD ŠARGAREPE: Napitak za dug i...

POGLEDAJTE KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI SOK OD ŠARGAREPE: Napitak za dug i zdrav život…

255
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Napitak za dug i zdrav život…

U ovom članku ćemo predstaviti recept za dug život, koji se može dobiti vrlo brzo i lako. Pripremite ovaj napitak za dugovječnost i konzumirajte ga odmah.

RECEPT:

Potrebni sastojci:

– 2cm dugačkog korjena đumbira

– 4 šargarepe

– 3 jabuke

– sok od pola limuna

Priprema i primjena:

Stavite sve gore navedene sastojke u blender i pomiješajte ih dobro dok ne dobijete homogenu smjesu. Pijte napitak ujutru, prije doručka, čim ste ga pripremili.

Dobrobiti:

Korijen đumbira pomaže u smanjenju nivoa holesterola i bori se sa stomačnom bakterijom, koja se smatra odgovornom za stvaranje mnogih bolesti. Ona pozitivno utiče na oporavak crijevne flore, reguliše neredovnu stolicu i otklanja intenzivne glavobolje i migrene.

Šargarepa je odlična za srce, zube i desni. Ona štiti tijelo i doprinosi u borbi protiv srčanog udara. Takođe poboljšava vid i čini kožu glatkom i mekom.

Jabuka pomaže u jačanju imuniteta, odlična je za mršavljenje i stimuliše bubrege, jetru i žuč. Takođe štiti od bolesti usne duplje, pospešuje varenje, štiti srce i krvne sudove, smanjuje stres, umor i nesanicu, štiti od bakterija i virusa i sprječava neke vrste bolesti.

Limun pomaže kod snižavanja visokog krvnog pritiska, odbacuje toksine, smanjuje bol kod artritisa, djeluje protiv infekcija, gripa i takođe djeluje protiv usne duplje i bolesti jezika. Takođe jača imuni sistem i inhibira razvoj infekcija.

Kad ove sastojke pomiješate, prema uputama recepta, dobijete napitak koji ima nevjerovatno zdrave dobrobiti i smatra se napitkom za dug i zdrav život, ako ga svakodnevno konzumirate.