Home Zdravlje RECEPT ČUVENOG STRUČNJAKA: Otkriva kako sebi možete pomoći kod čira na želucu…

RECEPT ČUVENOG STRUČNJAKA: Otkriva kako sebi možete pomoći kod čira na želucu…

52
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Otkriva kako sebi možete pomoći kod čira na želucu…

Ono što vam može pomoći kod čira na želucu je kora nara. Osušite je i čuvajte u kućnoj apoteci. U decembru 1999. godine u jednom ruskom časopisu objavljen je članak „Zaboravljeni Hipokrat i liječenje biljkama“ ruskog stručnjaka G.I. Glubokog, gdje je napisan recept patentiranog sredstva za pomoć kod dizenterije, dijareje, kolere, upale slijepog crijeva (bez hirurške operacije) i salmoneloze.

Priprema:

Odnos suhih kora nara i ključale vode je 1:20. U prethodno ugrijanu toplu šolju ili čašu staviti 10-12 grama suhih kora nara i preliti ih sa 200ml ključale vode. Pokriti tacnom. Ostaviti da odstoji 25-30 minuta. Poslije toga može da se pije. Kore ne bacajte.

Primjena ovog napitka za svaku je bolest drugačija:

Za pomoć kod dizenterije, dijareje, salmoneloze, tifusa, kolere, akutnog apendicitisa (zapaljenja slijepog crijeva) napitak treba konzumirati na sljedeći način:

Nakon što odstoji 25-30 minuta, treba da se popije pola šolje (čaše). Nemojte ga cijediti. Ponovo poklopite tacnom. Ako poslije 10 minuta osjetite olakšanje i vama je bolje, znači da vam ovaj napitak zaista pomaže.

Ako poslije 10 minuta niste osjetili poboljšanje, znači kod vas je ili dizenterija ili dijareja ili tifus ili salmoneloza ili kolera. Potrebno je da ostanete u kući i nakon 3 sata popijete preostalu polovinu šolje. Proces tretmana nastavlja se i u naredna tri sata. A vama bi trebalo biti bolje nakon nekoliko sati.

Za pomoć kod čira na želucu, čira na tankom crijevu, kolitisa (zapaljenja debelog crijeva), disbakterioza crijeva, potrebno je suhe kore nara konzumirati na sljedeći način:

Nakon što odstoji 25-30 minuta možete ga piti. U toku dana popiti polovinu (90-100ml) u 4 puta, u približno jednakim porcijama i u približno jednakim vremenskim razmacima, po 20-25 ml. Počnite sa konzumiranjem ujutru na prazan stomak, nakon buđenja, a posljednju, četvrtu dozu, pred spavanje.

Ne treba ga piti svakog dan, već svaki drugi – 1, 3, 5, 7… Ako želite da nastavite sa tretmanom, zbog recimo čira na želuca, to možete učiniti poslije napravljene pauze od 7 dana, poslije prvog tretmana od kada ste počeli piti napitak.

NAPOMENA: Za vreme pijenja ovog napitka – Ne smijete konzumirati alkohol!