Home Zdravlje DOKAZANO DJELUJE: Provjereno sredstvo u borbi protiv reume i bolova u zglobovima…

DOKAZANO DJELUJE: Provjereno sredstvo u borbi protiv reume i bolova u zglobovima…

485
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Provjereno sredstvo u borbi protiv reume i bolova u zglobovima…

Bol u zglobovima je vrlo neprijatan, veoma smeta kod obavljanja posla i domaćih obaveza. Kod nekih ljudi, ovaj bol se pojavi nakon dugog, napornog dana i prolazi poslije odmora. Ali ovaj tip bola može imati hroničan karakter, povezan sa bolestima zglobova, npr. artritisa.

Ako patite od bolova u zglobovima, vrlo dobro znate da standardni lijekovi pružaju samo trenutno olakšanje. Najbolji način smanjenja bolova i simptoma artritisa, jeste promjena načina života, uključujući i način ishrane. Takođe, možete se okrenuti sredstvima narodne medicine, a jedno od njih je jabukovo sirće.

Načini korišćenja jabukovog sirćeta kod bolova u zglobovima:

Kupke:

Promiješajte 1 čašu jabukovog sirćeta sa 6 čaša vode i u tome pokvasite ruke (ili noge), dakle pravite kupku nogu ili ruku u nekoj posudi. Ako imate bolove u oblasti vrata ili drugom dijelu tijela, stavite oblog na bolno mjesto.

Trljanje:

Pomiješajte 2 supene kašike jabukovog sirćeta sa 1 supenom kašikom maslinovog ulja, dobro promiješajte i utrljavajte ovu smjesu u bolne zglobove. Redovna trlajnja pomažu i efikasno olakšavaju tegobe.

Iscjeljujući napitak:

Rastvorite 3 supene kašike jabukovog sirćeta u 300ml vode ili bilo kojeg voćnog soka. Konzumirajte ovaj napitak 3 puta dnevno, prije obroka.

Dobrobiti:

Jabukovo sirće je odlično i dokazano sredstvo u borbi protiv bolova u zglobovima, a između ostalog je i snažan antioksidans, koji pomaže čišćenju organizma od toksina. Primijenite ovo sredstvo narodne medicine, uvjerite se u djelotvornost i ispričajte svojim prijateljima koji pate od bolova u zglobovima.