Home Zdravlje NJEGOVA LJEKOVITOST NADILAZI MOĆI MNOGIH BILJAKA: Pogledajte za šta se sve i...

NJEGOVA LJEKOVITOST NADILAZI MOĆI MNOGIH BILJAKA: Pogledajte za šta se sve i na koji način koristi…

200
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pogledajte za šta se sve i na koji način koristi…

Nezamjenljiv sastojak mnogih jela, kupus je, takođe, cijenjen i jako zdravo. Još su naše bake znale i uspješno koristile listove kupusa kao melem. Predlažemo da se podsetimo iskustava naših predaka i iskoristimo sav zdravi potencijal ovog povrća.

Kada možete koristiti listove kupusa:

Povrede i opekotine:

Na povrijeđeno mjesto stavlja se svježi list kupusa, fiksira se zavojem i ostavlja tokom noći. Do jutra, otok i bol se smanjuju.

Glavobolja:

Pomoći kod glavobolje i temperature mogu, takođe, listovi kupusa. Stavite na svaku sljepoočnicu po jedan list i omotajte glavu peškirom. Pomaže čak i kod migrene!

Ujedi insekata:

Listovi kupusa olakšavaju stanje kod bolnih ujeda osa, pčela i obada. Djeluje poput magneta, izvlači žarište i bol sa natečenog mjesta.

Bolovi u grudima:

Za vrijeme laktacije i dojenja, mnoge žene osjećaju bolno oticanje grudi. Narodna medicina pomaže dojiljama. Za zdravi oblog koriste se veći listovi. Prethodno se operu, isijeku se tvrdi dijelovi lista i listovi se malo izgnječe rukama. Ova metoda se, takođe, koristi kod mastitisa i bolova u grudima pri PMS.

Uporan kašalj i bronhitis:

Da biste započeli tretman, biće vam potrebna 1 glavica kupusa i med. Polako odvojite jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postaće topao i mekan. Potom, jednu stranu namazati medom. Tu stranu, gde je med, staviti na grudi bolesnika.

Odgore se stavlja najlonska kesa i umotava se šalom ili peškirom. Procedura se sprovodi pred spavanje. Ako je bronhitis u začetku, rezultat će biti vidljiv već posle prve procedure. Tretman se sprovodi od pet do sedam noći. I uskoro, od opterećujućeg kašlja, neće ostati ni traga. Listovi kupusa su prava hitna pomoć u vašoj kući. Ne zaboravljajte na to i podijelite ove savjete sa prijateljima.