Home Zdravlje SIRUTKA – PIĆE ZA DUG I ZDRAV ŽIVOT: Obnavlja oštećenu jetru, protiv...

SIRUTKA – PIĆE ZA DUG I ZDRAV ŽIVOT: Obnavlja oštećenu jetru, protiv gojaznosti i hormonalnih poremećaja…

254
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Obnavlja oštećenu jetru, protiv gojaznosti i hormonalnih poremećaja…

Jetra je jedini organ u ljudskom tijelu koji ima moć regeneracije, a ima ključnu ulogu u preradi hrane i detoksikaciji organizma.

Sve dobrobiti sirutke:

Da bi sirutka pomogla obnavljanje oštećene jetre, potrebno je u dužem periodu svakodnevno piti od pola litra do litar ove tečnosti.

Poželjno je izbjegavati masnu hranu, alkoholna pića, cigarete i druge materije koje oštećuju jetru.

Sirutka se, takođe, preporučuje osobama koji žele da se oslobode viška kilograma, jer pruža osjećaj sitosti podstičući lučenje hormona koji utiče na smanjenje apetita.

Još početkom prošlog vijeka, evropska elita odlazila je u švajcarske banje, gdje su se, osim termalnim vodama, zdravstveni problemi ublažavali i sirutkom.

Ti problemi oglavnom su bili od opstipacije i gojaznosti, preko hormonalnih poremecaja i ateroskleroze, do oboljenja jetre i gušterače.

Ova terapija potom je pala u zaborav, da bi je naučna istraživanja sprovedena prije desetak godina ponovo vratila u žižu interesovanja.

Brojna istraživanja o bjelančevinama iz sirutke potvrđuju njihov potencijal u jačanju imuniteta, sprječavaju nastanak mnogih bolesti, kao i ozbiljnih imunoloških poremećaja.

Istraživanja na Bostonskom univerzitetu pokazala su da sirutka može da pomogne kod osteoporoze, jer ona nadoknađuje belančevine čiji nedostatak dovodi do poroznosti kostiju.