Home Zdravlje PRIRODNI SOK KOJI “DIŽE IZ MRTVIH”: Poboljšava krvnu sliku, vraća energiju i...

PRIRODNI SOK KOJI “DIŽE IZ MRTVIH”: Poboljšava krvnu sliku, vraća energiju i diže imunitet…

76
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Poboljšava krvnu sliku, vraća energiju i diže imunitet…

Već decenijama se ovaj sok preporučuje ljudima koji se bore sa raznim bolestima, jer vraća energiju, diže imunitet i poboljšava krvnu sliku. Pravi se veoma jednostavno, a jedina mana mu je što nije baš pretjerano ukusan. Ali rezultati su toliko dobri da vrijedi svakog gutljaja!

Riječ je o soku od cvekle i šargarepe, a ako vam je muka pri samoj pomisli na kombinaciju ove dvije namirnice u tečnom stanju, niste jedini. Naime, već decenijama se ovaj sok preporučuje ljudima, jer se savršeno bori protiv posljedica mnogih bolesti. Iako svi kažu da je groznog ukusa, niko nije prestao da ga pije jer su rezultati fantastični.

Zato kažu da bukvalno “diže iz mrtvih” – i nije namijenjen samo onima koji imaju zdravstvenih problema! Ukoliko se osjećate premoreno, nemate energije i depresivni ste, možda je baš ovaj bućkuriš ono što vam je potrebno.

Sprema se veoma jednostavno:

Potrebno je:

– 1kg cvekle

– 1 limun

– pola kilograma šargarepe

– 3 pomorandže

– 3 jabuke

– 1 kilogram meda

Priprema i primjena:

Sve sastojke jednostavno očistite i ubacite u blender. Dobićete sok crvenkaste boje, koji zatim možete da raspodjelite po flašama (ili teglama, jer bi idealno bilo da ne stoji u plastici) i da čuvate u frižideru. Sok daje najbolje rezultate ako se pije ujutru, na prazan stomak, i to svega pola čaše. Ukoliko budete pili ovaj sok svakodnevno, već za deset dana ćete osjetiti nevjerovatnu promjenu po pitanju energije, ali i raspoloženja. Zapušite nos i – živjeli!