Home Zdravlje RECEPT ZA BOLNE KOSTI I ZGLOBOVE: Pomaže kod bolova u zglobovima, koljenima,...

RECEPT ZA BOLNE KOSTI I ZGLOBOVE: Pomaže kod bolova u zglobovima, koljenima, donjem dijelu leđa, vratu…

580
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pomaže kod bolova u zglobovima, koljenima, donjem dijelu leđa, vratu…

Mnogo ljudi se žali na bolove u zglobovima, koljenima, kukovima, donjem dijelu leđa, ali i vratu. Ti problemi mogu da nastanu zbog različitih faktora, ali uglavnom je to zbog nepravilnog i lošeg življenja. Osobe koje imaju ove bolove nisu u mogućnosti da obavljaju svakodnevne poslove koji su im prije bili lagani i koje su obavljali bez ikakvog napora. Bolovi mogu da se javljaju kod oba spola, ali uglavnom dolazi do pojave bolova u lumbalnom dijelu, što izaziva ubrzan nastanak reume.

Sva oboljenja koja se smatraju pod degerativnim reumatizmom, ne mogu u potpunosti da se izliječe, ali ako počnete da uzimate adekvatne lijekove i počnete sa fizikalnim terapijama, onda postoji velika mogućnost da usporite njen dalji razvoj. Oboljele osobe ne samo da osjećaju bolove, nego imaju problem i sa pojavom otoka na tom dijelu tijela, te vam savjetujemo da počnete sa primjenom alternativnih metoda, koje će vam dati pozitivan učinak.

Predstavljamo vam jedan fenomenalan recept koji se pokazao izuzetno dobrim za ovaj navedeni problem:

Potrebni sastojci:

– 200 grama meda

– 40 grama sjemenki bundeve (oljuštene)

– 8 kašika sjemenki lana

– 3 kašike suhih grožđica

Priprema:

Jednostavno samo sve sastojke stavite u blender i dobro ih izmiješajte. Homogenu smjesu koju ste dobili možete da odmah počnete konzumirati i čuvati je u frižideru.

Primjena:

Smjesu uzimati dva puta na dan, najbolje ujutru i navečer po jednu kašiku. Redovnim uzimanjem ove smjese, nakon samo par sedmica osjetit ćete velike promjene na svom tijelu, lakše ćete se kretati i ublažit ćete bolove. Shodno tome, toplo vam savjetujemo da napravite ovaj fantastični recept.