Home Zdravlje RECEPT ZA OBNAVLJANJE KOSE: ​​Njeguje kosu, potiče njen rast i održava je...

RECEPT ZA OBNAVLJANJE KOSE: ​​Njeguje kosu, potiče njen rast i održava je mekanom…

135
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Njeguje kosu, potiče njen rast i održava je mekom…

Niz je stvari koje stoje iza gubitka kose, kao što su starenje, stres, pušenje, poremećaj štitnjače, hronične bolesti, ali dobra vijest je što postoji prirodna metoda koja koliko toliko može pomoći kod ovog problema.

Sastojci:

– 2 kašike ricinusovog ulja

– 1 žumance jajeta

– 1 kašika meda

Način pripreme:

Sve navedene sastojke pomiješajte u zdjelu. Tu mješavinu nanesite na kosu, na cijelu dužinu kose ravnomjerno. Stavite kapu za tuširanje i ostavite tako 2 sata. Zatim operite kosu sa blagim šamponom. Primijenite ovaj recept najmanje jednom sedmično i slijedite rutinu 2 mjeseca. Ova maska ​​njeguje kosu, potiče rast kose i održava je mekanom.

Prednosti ove maske za obnavljanje kose:

Ricinusovo ulje obiluje antioksidativnim i protuupalnim svojstvima. Ono potiče rast kose, sprječava suhu kožu, cijepanje vrhova i zadebljanje kose.

Žumance uključuje različite vitaminime i mineralime (kalcij, magnezij, željezo, kalij, vitamini A, B6, B12, D, E, K) i aminokiseline. Zbog toga je izvrstan tretman za suhu kosu.

Med je napunjen s vitaminima B1, B2, B6, B12, P, C, PP, folnom kiselinom, vitaminom K, provitaminom A i više. Med za kosu je koristan jer je čini jakom.