Home Zdravlje IZBACUJE VODU I MASNOĆU IZ TIJELA: Pravilnom upotrebom znatno možete da smanjite...

IZBACUJE VODU I MASNOĆU IZ TIJELA: Pravilnom upotrebom znatno možete da smanjite obim struka…

117
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pravilnom upotrebom znatno može da smanji obim struka…

Dr Stefanovska otkriva: “Zahvaljujući ovom receptu, grupa žena je uspješno smanjivala obim struka za 1cm dnevno!” Ovaj melem eliminiše višak masnoće i vode iz tijela, poboljšava funkciju mozga, pamćenje, sluh i vid.

Glavni sastojci ovog recepta je: sveži hren, med i neprskani limun sa korom. Blagotvorno dejstvo meda i limuna je opšte poznato, dok hrenu nije posvećeno dovoljno pažnje.

Hren (lat. Armoracia rusticana) je biljka sa višegodišnjim zelenim listovima, bijelim korjenom i oporim ukusom. Dolazi iz Mediterana i zapadne Azije. U ishrani se najčešće koristi korijen hrena, ali često su veoma ukusni i mladi listovi biljke.

Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđa, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor …) hren je izuzetno dobar za zdravlje. Njegova zdrava svojstva su poznata još iz antičke Grčke. Čak i 1 500 godina prije nove ere ljudi su ga koristili za ublažavanje bolova u leđima,

Neophodan je kao dodatak drugim jelima, posebno u masnoj hrani, jer pomaže u varenju. Hren čisti organizam, poboljšava metabolizam, smanjuje umor, a najviše se preporučuje za dijabetičare. Stimuliše reprodukciju i razvoj korisnih bakterija u radu crijeva.

Sok od hrena uništava bakterije koje izazivaju dizenteriju i tuberkulozu, salmonelu, kao i mnoge gljivice. Pospješuje funkciju varenja stimulacijom izlučivanja želudačnih i crijevnih sokova, žuči i enzima iz pankreasa. Hren stimuliše jetru, stimuliše srce i cirkulaciju i pored toga je odličan diuretik, a pomaže i kod reumatizma.

Recept kojim ćete biti prezadovoljni:

Sastojci:

– 125g hrena

– 3 neprskana limuna

– 3 kašike meda

Priprema:

Pripremite 125 grama hrena i blenderom ga usitnite. Uzmite tri limuna, isjecite ih, izvadite sjemenke iz njih i zajedno sa korom ih usitnite blenderom, a zatim pomiješajte sa hrenom. Nakon toga dodajte tri kašike meda i sve dobro sjedinite. Držite ovu smejesu u zatvorenoj tegli u frižideru.

Primjena:

Uzmite jednu kašiku melema dva puta dnevno uz obrok. Koristite 3 nedelje i vidjećete kako se smanjuje obim vašeg struka! Bićete zdravi, puni energije i elana. Obroke, naravno, morate da reducirate.