Home Zdravlje PIJE SE SVAKO JUTRO NA PRAZAN ŽELUDAC: Izbacuje sve otrove i masnoću...

PIJE SE SVAKO JUTRO NA PRAZAN ŽELUDAC: Izbacuje sve otrove i masnoću iz tijela…

149
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Izbacuje sve otrove i mast iz tijela…

Osoba prosječne tjelesne težine u crijevima može imati od 4,5kg do 11kg osušenih fekalija, dok osobe prekomjerene tjelesne težine mogu imati čak i više od toga. Akumulirane fekalije u crijevima mogu dovesti do neravnoteže u tijelu, uzrokujući debljanje i razne kožne bolesti.

Ovaj napitak pijte svako jutro na prazan želudac. Limun, jabuke i đumbir sadrže minerale, antioksidante i vitamine koji potiču imunološki sustav u borbi protiv bolesti i infekcija, te izbacuju toksine iz tijela. Za vrijeme konzumacije ovog napitka, potrebno je piti puno vode tokom dana kako biste pojačali njegov učinak.

Prirodni napitak za izbacivanje toksina iz crijeva:

Sastojci:

– 1 šoljica svježe cijeđenog soka od jabuka

– 2 kašike cijeđenog, organski uzgojenog limuna

– 1 kašika đumbirovog soka

– 1 kašičica morske soli

– pola šoljice tople vode

Priprema:

U loncu na laganoj vatri zagrijte vodu, ali pazite da ne prokuha. Ulijte je u staklenu čašu, dodajte morsku sol i miješajte dok se ne otopi. Kada se tešnost ohladi dodajte sok od jabuke, limunov i đumbirov sok i dobro promiješajte.

Primjena: 

Pije se odmah ujutro na prazan želudac. Reakcija organizma na napitak započinje već nakon prvih 20min. Metabolizam će brže raditi, a samim tim bi redovnim konzumirenjem ovog napitka, u samo nekoliko dana potakli organizam na izbacivanje svih nečistoča iz njega. Napitka najduže koristit pet dana za redom i piti mnogo vode. Nakon pet dana napraviti pauzu od 3 do 4 dana, pa ukoliko je potrebno ponovo nastaviti sa terapijom. Prije konzumacije napitka, obavezno potražite savjet ljekara.