Home Zdravlje KOD REUME, IŠIJASA, GIHTA I ARTRITISA: Stavite ga direktno na bolno mjesto…

KOD REUME, IŠIJASA, GIHTA I ARTRITISA: Stavite ga direktno na bolno mjesto…

203
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Stavite ga direktno na bolno mjesto…

Ernst Gunther je njemačko-američki kralj sirove hrane, a ujedno je i autor knjige “Živjeti bez bolesti” u kojoj postoji niz recepata na prirodnoj bazi, a među njima je i jedan za artritis, giht, išijas, reumu, kao i ostala upalna stanja zglobova i kostiju, prstiju na rukama, kukovima, petama i u koljenima. Recept o kojem se govori u ovome tekstu se sastoji od obloga koji se stavljaju na bolna mjesta i to baš direktno na mjesto na kojem se bol najviše i osjeća.

Sve što vam je potrebno za ovaj recept, tj. za obloge je:

– krompir

– crveni luk

– sjemenke lana

– voda

Priprema:

Punu kašiku sjemena lana stavite u 2.3 decilitra vode i tako kuhajte tu vodu sa lanom oko 10 minuta, sve dok sjemenke ne naprave škrobastu masu. Nekoliko komada krompira operite i izrendajte zajedno sa korom, a izrendajte i srednju glavicu crvenoga luka, a kada se voda sa lanenim sjemenjem ohladi, dodajte krompir i luk i sve dobro izmiješajte, višak tečnosti koja ostane, iscijedite i odstranite.

Primjena:

Ako imate bolove u prstima ruku ili nogu ili su problemi u petama, smjesu stavite u neke stare rukavice ili čarape, navucite na ruke ili noge, te preko toga navucite najlonsku kesu, da tečnost ne bi curila okolo.

Međutim, ako je riječ o drugim dijelovima tijela kao što su leđa, kičma, rebra, kukovi, koljena, naš je prijedlog da smjesu prvo stavite na čistu gazu, zatim da tu gazu stavite na bolno mjesto, a zatim sve to dobro zamotajte zavojem, ali ne previše čvrsto, tek toliko da se gaza ne može pomicati, a da opet krv normalno cirkuliše. Obloge treba držati na bolnim mjestima tokom noći, kada se miruje, a ujutro skinuti obloge, smjesu baciti a dijelove tijela oprati toplom vodom.