Home Zdravlje RECEPT ZA VISOK KRVNI PRITISAK: Provjereno može da pomogne kod pritiska i...

RECEPT ZA VISOK KRVNI PRITISAK: Provjereno može da pomogne kod pritiska i holesterola…

80
0
Zdravlje,
Zdravlje,
PODIJELI DALJE

Provjereno može da pomogne kod pritiska i holesterola…

Visok holesterol i pritisak nisu za šalu. Dovode do raznih oboljenja, srčanih i drugih problema. Osim toga, dovešće do začepljenja krvnih sudova, a time i do srčanog i moždanog udara. Zato se ne smijete sa time igrati.

Promijenite navike u ishrani, ne unosite velike količine soli, šećera i masnoća jer će to povećati pritisak i nivo holesterola. Osim toga, sudovi će vam se začepiti. Potrebno je i da se više krećete i da prestanete ili da barem smanjite cigarete i alkohol.

Ovdje ćemo vam pokazati recept, koji uz pravilnu prehranu može drastično poboljšati vaše zdravlje. Ojačat će imuni sistem, očistiti tijelo od toksina i pomoći će kod pritiska i holesterola.

Sastojci:

– 1 čehno bijelog luka

– mala kašika jabukovog sirćeta

– šolja limunovog soka

– mala kašika meda

– malo izrendanog đumbira

Priprema i primjena:

Sve sastojke pomiješajte u blenderu, dobijenu smjesu stavite u posudu, a zatim držite u frižideru. Uzimajte jednu kašiku ove smjese prije doručka, a drugu prije večere. Ne uzimajte više od 2 kašike dnevno. Pratite svoje zdravstveno stanje tokom ove terapije, ali obavezno uskladite i način ishrane. Već nakon 10 dana osjetit ćete drastične promjene na svom zdravlju.


PODIJELI DALJE