Home Zdravlje ČUVENI RECEPT OD CRVENOG LUKA: Može da pomogne kod astme, bronhitisa i...

ČUVENI RECEPT OD CRVENOG LUKA: Može da pomogne kod astme, bronhitisa i plućnih bolesti…

212
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Može da pomogne kod astme, bronhitisa i plućnih bolesti…

Mnogim ljudima su dijagnostikovana razna plućna oboljenja ili poremećaji, a astma, bronhitis i razne vrste kašlja su neka od najčešćih vrsta. Infekcije, alergije i pušenje mogu prouzrokovati određen tip plućne bolesti ili poremećaja.

U ovom članku vam dajemo recept za popularan domaći recept, gdje je glavni sastojak crveni luk, koji će vam može pomoći kod problema sa plućima, naročito astme, kako bronhijalne tako i srčane. U prošlosti, naše bake su pripremale ovaj recept za tretiranje zdravstvenih stanja ove vrste, a oni koji su ga isprobali tvrde da su bile u pravu o njegovoj velikoj moći iscjeljivanja.

Sastojci:

– pola kilograma crvenog luka

– 2 šolje čistog javorovog sirupa ili pola kilograma smeđeg šećera

– 2 limuna srednje veličine

– 6 šolja, odnosno 1.5l vode

– 7 kašika sirovog meda

Priprema:

Stavite javorov sirup u veliki tiganj i zagrijte na vatri srednje jačine (ako koristite smeđi šećer – uzmite veliki tiganj i zagrijte na vatri srednje jačine, miješajte dok ne dobijete finu zlatnu boju). Zatim, dodajte prethodno isjeckan crveni luk, kuhajte nekoliko minuta i dodajte vodu.

Kuhjte mješavinu na vatri srednje jačine dok se voda ne smanji za trećinu. Ostavite da se ohladi i za to vrijeme isijcedite limun i ostavite sok po strani. Dodajte med i limunov sok u mješavinu koju ste kuhali i koja se potpuno ohladila i ostavite da odstoji preko noći. Ujutru iscijedite tečnost i presipte je u staklenu bocu.

Primjena:

Uzimajte kašiku prije svakog obroka. Nakon što popijete cijelu bocu, napravite još jednu dozu. Ponavljajte tretman sve dok vam se pluća ne oporave. Djeca bi trebala da uzimaju kašičicu napitka prije svakog obroka.