Home Zdravlje PREVENCIJA REUME: Tinktura za reumu, bolne tetive i mišiće te bolne i...

PREVENCIJA REUME: Tinktura za reumu, bolne tetive i mišiće te bolne i natekle zglobove…

146
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Tinktura za reumu, bolne tetive i mišiće te bolne i natekle zglobove…

Lovor (Laurus nobilis) je biljka koja ima vrlo jake analgetska svojstva. To je razlog zašto lovorov list je super biljka kada je riječ brojnim bolestima, poput migrene. Ona također igra veliku ulogu u probavu hrane, jer to poboljšava i potiče probavu tijekom probavnog trakta i pomaže u smanjenju razine šećera u krvi. Od svoga jak miris odbija insekte, to se također može koristiti kao sredstvo protiv moljaca.

Sada ćemo vam predstaviti vrlo učinkovitu i jednostavanu za pripremu, tinkturu protiv reumatizma, bolnih tetive i mišića, bolnih i nateklih zglobova. Priprema se vrlo lako i jednostavno. Sve što trebate imati kako bi se ispravno pripremili tinkturu je lovorov list i malo alkohola.

Potrebni sastojci:

– 30 grama svježeg lovorovog lista

– 300ml 60% alkohola

Načine pripreme:

Fino nasjeckajte lovorov list i stavite u staklenku. Dodajte alkohol i čvrsto zatvorite posudu. Zatvorenu posudu stavite na toplo mjesto da stoji 10 dana. Nakon 10 dana procjedite dobivenu tekućinu i stavite je u bocu.

Upotreba:

Možete koristiti tinkturu za masažu bolnih područja. Možete koristiti tinkturu na drugi način – konzumiranje 10 kapi njemu otopi u vodi, 3 puta na dan prije obroka.

Mjere opreza:

Ovaj oprez vrijedi za bilo kakve lovor konzumacije. Lovor se ne smije koristiti dulje od mjesec dana. Morate napraviti najmanje 15 dana pauze prije nego što nastavite ga koristiti. Trudnice i djeca do 6 godina starosti ne smiju koristiti lovorov list.