Home Zdravlje IMA VEOMA SNAŽNO ANTIUPALNO DEJSTVO: Jedan od najsnažnijih prirodnih antibiotika…

IMA VEOMA SNAŽNO ANTIUPALNO DEJSTVO: Jedan od najsnažnijih prirodnih antibiotika…

141
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Jedan od najsnažnijih prirodnih antibiotika…

O kurkumi, koja je glavni sastojak ovog prirodnog antibiotika smo pisali nebrojeno mnogo puta. Od nje možete napraviti zdravo mlijeko za jačanje imuniteta ili je jednostavno koristiti u kulinarstvu. Ukoliko je pomiješate sa blagotvornim medom dobićete jedan od najsnažnijih prirodnih antibiotiika.

Ovaj prirodni antibiotik ima veoma snažno antiupalno dejstvo koje ne samo da ubija bakterije, uzročnike bolesti već ujedno i jača imunitet. Za razliku od sintetičkih antibiotika koje možete kupiti u apotekama ovaj dar prirode ne iazaziva nikakve neželjene efekte za vašu probavu i crijevnu mikrofloru te je u potpunosti siguran za upotrebu.

Kurkuma sadrži kurkumin, polifenol, aktivni sastojak koji ima preko 150 terapeutskih svojstava među kojiima su antiupalno i antioksidantsko. Konzumacijom meda i kurkume značajno poboljšavate probavu i povećavate broj dobrih bakterija u crijevima, a sve to je potvrdila i nauka. Ovaj dar se u ajurvedi koristi preko pet hiljada godina.

RECEPT:

Potrebni sastojci:

– 100g sirovog meda

– 1 kašika kurkume u prahu

Priprema:

Pomiješajte oba sastojka tako da se u potpunosti sjedine i sipajte ih u čistu staklenu teglicu.

Kako se koristiti:

Čim primjetite prve simptome prehlade ili gripa uzimajte smjesu na sljedeći način:

– Prvi dan – Uzmite pola kašičice svakih sat vremena.

– Drugi dan – Uzmite pola kašičice svaka dva sata.

– Treći dan – Uzmite pola kašičice tri puta dnevno.

Poželjno je da ne gutate odmah već da ostavite u ustima dok se ne istopi. Mnogi kažu da nakon tri dana uzimanja ove smjese već se osjete blage promjene na organizmu.