Home Zdravlje JEDINSTVEN PRIRODNI DAR: Obnovite oštećenu jetru, riješite se gojaznosti i hormonalnog poremećaja…

JEDINSTVEN PRIRODNI DAR: Obnovite oštećenu jetru, riješite se gojaznosti i hormonalnog poremećaja…

287
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Obnovite oštećenu jetru, riješite se gojaznosti i hormonalnog poremećaja…

Jetra je jedini organ u ljudskom telu koji ima moć regeneracije, a ima ključnu ulogu u preradi hrane i detoksikaciji organizma.

SIRUTKA KAO PRIRODNI DAR:

Da bi sirutka pomogla obnavljanje oštećene jetre, potrebno je u dužem periodu svakodnevno piti od pola litra do litar ove tečnosti.

Poželjno je izbegavati masnu hranu, alkoholna pića, cigarete i druge materije koje oštećuju jetru.

Sirutka se, takođe, preporučuje osobama koji žele da se oslobode viška kilograma, jer pruža osećaj sitosti podstičući lučenje hormona koji utiče na smanjenje apetita.

Još početkom prošlog veka, evropska elita odlazila je u švajcarske banje, gde su se, osim termalnim vodama, zdravstveni problemi rešavali i sirutkom.

To su bili problemi od opstipacije i gojaznosti, preko hormonalnih poremecaja i ateroskleroze, do oboljenja jetre i gušterače.

Ova terapija potom je pala u zaborav, da bi je naučna istraživanja sprovedena pre nekoliko godina ponovo vratila u žižu interesovanja.

Brojna istraživanja o belančevinama iz sirutke potvrđuju njihov potencijal u jačanju imuniteta kao i ozbiljnih imunoloških poremećaja.

Istraživanja na Bostonskom univerzitetu pokazala su da sirutka može jednim malim procentom da pomogne kod bolesti osteoporoze, jer ona nadoknađuje belančevine čiji nedostatak dovodi do poroznosti kostiju.