Home Zdravlje ČAROBNI RECEPT: Pomaže kod zakrčenih arterija, masnoće u krvi, infekcije i prehlade…

ČAROBNI RECEPT: Pomaže kod zakrčenih arterija, masnoće u krvi, infekcije i prehlade…

90
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pomaže kod zakrčenih arterija, masnoće u krvi, infekcije i prehlade…

Ovu priliku koristimo da vam preporučimo stari recept porijeklom iz Njemačke narodne medicine. Radi se o napitku sastavljenom od bijelog luka (češnjaka), limuna, đumbira i vode. Mnoge su koristi od ovog napitka – prirodnog dara. Radi se o kombinaciji tri super zdrave namirnice koje zajedničkim i svakodnevnim djelovanjem mogu napraviti izuzetno pozitivne zdravstvene efekte na vaš organizam.

Recept je dobar kod tegoba i prevencije zakrečenja arterija. Također, dobar je za reguliranje povišenih masnoća u krvi, sprječavanje općeg umora organizma, sprječavanje i infekcija i prehlada, intenzivno jačanje imunog sistema, čišćenje jetre i poboljšanje jetrenih enzima. Ovaj prirodni dar sprječava pojavu slobodnih radikala u organizmu koji izazivaju mnoge bolesti i niz stanja povezanih sa bolestima srca i krvotoka.

Potrebni sastojci za pripremu ovog prirodnog recepta su:

– 4 cijele veće glavice bijelog luka

– 4 kompletna limuna sa korom

– manji korijen đumbira (3-4cm) ili dvije jušne žličice

– 2 litre čiste vode

Priprema i primjena:

Limun dobro operite pa ga isijecite na komadiće. Ukoliko se radi o limunu koji nije organski odnosno ukoliko je prskan onda ga tretirajte otopinom octa i vode. Nakon toga limun sam izblendajte i prelijte u neku posusu. Ogulite bijeli luk i skupa sa đumbirom ubacite u blender. Pomoću blendera napravite jednoličnu masu. Tako izmiksanu smjesu dodajte u metalnu posudu, uspite dvije litre vode i zagrijte sve skupa uz miješanje do tačke ključanja.

Odmah prije nego smjesa proključa isključite vatru i pustite da se sve dobro ohladi. Kada se smjesa potpuno ohladila onda u nju dodajte izblendani limun i sve dobro ručno izmiješajte. Procijedite kroz srednje gustu cjediljku i napunite u staklene boce. Ovaj zdravi napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2dl najmanje 2 sata prije jela, odnosno na potpuno prazan želudac. Napitak čuvajte u frižideru. Terapija traje 3 tjedna uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše nakon čega trebate napraviti pauzu od jednog tjedna, a onda možete opet nastaviti sa konzumiranjem u istom ciklusu.

Nakon 3 tjedna korištenja trebali biste osjetiti značajnu regeneraciju tijela od korištenja napitka. Napitak je osim već navedenih blagodati posebno koristan u sprječavanju kalcifikacije u tijelu koja izaziva kamenčiće u organima i začepljenje krvnih sudova. Kombinacija limuna, vode i kuhanja neutralizirati će miris bijelog luka. Prije svakog konzumiranja protresite bocu sa ovim domaćim napitkom kako bi se talog limuna i bijelog luka na dnu pomiješao sa sokom. Iz iskustva vam možemo reći da je napitak odličan i za starije osobe te da im vraća energiju i snagu tako ih podmlađujući jer nakon nekoliko tjedana poboljšava njihovu cirkulaciju.