Home Zdravlje POSEBNA PRIRODNA MJEŠAVINA: Topi masne naslage, čisti jetru, ublažava disajne tegobe…

POSEBNA PRIRODNA MJEŠAVINA: Topi masne naslage, čisti jetru, ublažava disajne tegobe…

164
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Topi masne naslage, čisti jetru, ublažava disajne tegobe…

Izuzetno dobar recept koji topi masne naslage sa kojima se godinama borite. Ključni sastojak je hren koji je bogat vitaminom C, kalijumom, vitaminima B1, B2 i B6, kao i gvožđem, magnezijom i fosforom.

Zdravstvene prednosti hrena:

1. Bijeli korijen hrena prirodni je podizač otpornosti organizma. Sadrži vitamin C, kalijum, kalcijum, magnezijum i fosfor, kao i vitamine iz B grupe, te se smatra zaštitnikom od prehlada i drugih sezonskih bolesti.

2. Svoju ljutinu zahvaljuje materiji glikozid sinigrin koja otvara sinuse prilikom konzumacije, dok će inhalacija ovim korenom pomoći i pri ublažavanju raznih drugih disajnih problema.

3. Prirodni antibiotik i prirodni konzervans nadimci su koji krase hren, jer dokazano sprečava razmnožavanje bakterija.

4. Odlična je namirnica ako želite da uradite detoks, jer podstiče čišćenje jetre, kao i izbacivanje štetnih materija iz organizma.

5. Ovo ljutkasto povrće olakšava i stabilizuje probavu i podstiče rad crijeva, posebno ako ga konzumirate uz masne i slane namirnice poput prazničnih pečenja.

6. Obloge od narendanog hrena smanjiće ukočenost mišića tijela, reumatsku bol i odagnati glavobolju (ako oblogu postavite na teme u trajanju od par minuta).

7. Hren je i čuvar srca koji podstiče cirkulaciju i deluje reventivno kod kardiovaskularnih bolesti.

Oprez:

Aktivne materije u hrenu mogu da izazovu povraćanje i dijareju ako se konzumira u velikim količinama – posebno ako pripremate tinkture od svježeg korena s više od 80ml soka.

Sastojci:

125 grama hrena, 4 limuna, 3 kašike meda, 2 kašike cimeta i komadić đumbira (oko 2 centimetra)

Priprema i primjena:

U blenderu ispasirajte hren i đumbir. Iscijedite sok iz limuna, dodajte u blender, dobro izmješajte pa dodajte cimet i med. Dobro povezanu smjesu stavite u staklenu posudu. Dva puta dnevno uzimajte po jednu kašiku smjese prije obroka, a ako vježbate, prije treninga. Praktikujte ovo tri nedelje i nećete se pokajati kad vidite fenomenalne rezultate.

Napomena:

Prirodni recepti na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ipak znajte da ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu, bez stručnog mišljenje.