Home Zdravlje PRIRODNI RECEPT ZA ĆELAVOSTI: Pogledajte kako da ga napravite sami kod kuće…

PRIRODNI RECEPT ZA ĆELAVOSTI: Pogledajte kako da ga napravite sami kod kuće…

218
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pogledajte kako da ga napravite sami kod kuće…

Ovaj prirodni recept možda ne zvuči privlačno, ali je uspešan tretman protiv opadanja kose već decenijama. Crveni luk i sok od crvenog luka može pomoći da ponovo izraste kosa.

Kako luk pomaže rastu kose:

Crveni luk je bogat sumporom. Ovaj mineral je jedan od glavnih građevinskih materijala kose. Poboljšava cirkulaciju krvi i pruža folikulu dlake dovoljno proteina. Luk takođe ima antibakterijska svojstva, pa pomaže kod infekcija glave koje mogu doprineti gubitku kose.

Osim toga, luk sadrži enzim, koji kao antioksidant može da spreči prerane sede vlasi. Luk je potencijalno snažan za gubitak kose gde je i naučno dokazano.

U 2002. godini, časopis Dermatologio objavio je malu studiju upotrebe soka od crvenog luka protiv gubitka kose. Učesnici koji su se prijavili, koristili su sok od luka dva puta dnevno u periodu od dva meseca. Muškarci su imali bolji uspeh nego žene.

Sok od luka za rast kose:

Oguliti luk i iseckati ga na male komadiće. Iscediti sok. Da biste izdvojili sok, možete koristiti blender, rende ili sokovnik. Umasirajte sok u teme glave. Ostavite da deluje najmanje 15 minuta (duže ako možete da tolerišete miris) a zatim isperite blagim šamponom.

Miks od crvenog luka i meda za rast kose:

Pomešajte četvrtinu šolje soka od luka sa 1 kašikom meda. Nanesite smesu na kožu glave. Pustite ga da deluje najmanje 30 minuta. Isperite. Ovo je prirodan tretman, tako da ćete morati da budete malo strpljiviji da biste videli rezultate. Koristite smesu svakodnevno (ili minimalno tri puta nedeljno) i budite istrajni najmanje dva meseca da bi vaša kosa postala jača i sjajnija.

Ako vam smeta jak miris luka, dodajte malo limunovog soka ili vode ili od ruzmarina, lavande i peperminta, sve što deluje na ponovni rast kose. Mešavina od meda i luka se može uzimati oralno. Pijte svakodnevno, tako unosite hranljive sastojke.