Home Zdravlje RECEPT ZA ŠEĆER U KRVI: Jedno jaje i jabukovo sirće je savršena...

RECEPT ZA ŠEĆER U KRVI: Jedno jaje i jabukovo sirće je savršena kombinacija koja pomaže…

350
0
Zdravlje,
Zdravlje,
PODIJELI DALJE

Jedno jaje i jabukovo sirće je savršena kombinacija koja pomaže…

Da, vrlo lako! Postoji jednostavan trik koji pomaže da se kontroliše nivo šećera u krvi. I potrebno je samo jedno bareno jaje. Stručnjaci širom sveta tvrde da je domaći recept na bazi barenog jajeta izuzetno efikasan i koristan saveznik u borbi prootiv povišenog šećera u krvi.

I smanjuje nivo šećera veoma brzo. Dijabetes – veoma čest zdravtsveni problem koji utiče na ljude širom sveta. Do dijabetesa dolazi kada pankreas prestaje sa proizvodnjom insulina ili kada organizam nije u stanju da pravilno koristi insulin kojim raspolaže.

Uobičajeni simptomi dijabetesa su:

Učestalo noćno mokrenje, osećaj žeđi, brz gubitak težine, svrab oko penisa ili vagine, posekotine ili rane koje sporo zarastaju, zamagljen vid, umor.

Sve to dovodi do ozbiljnijih zdravstvenih problema kao što su:

Loš vid, slepilo, oštećenje nerava, bolesti bubrega, bolesti srca i kod muškaraca erektilne disfunkcije.

Napomena:

Kada se koristi ovaj recept treba biti oprezan šta se konzumira od ostale hrane i da se obavezno uklone namirnice koje povećavaju nivo šećera u krvi.

Od sastojaka su potrebni samo:

– bareno jaje

– sirće

Recept:

Obariti jaje uveče i oljuštiti ga a potom viljuškom napraviti nekoliko rupica na njemu. Staviti ga u posudu i preliti sirćetom. Ostaviti ga tako da prenoći. Ujutro, jede se samo jaje, ne i ostatak sirćeta koji nije upijen. U toku jela popiti čašu mlake vode u koju se prethodno doda kašika sirćeta.

Poznato je da su jaja veoma hranljiva i da su odličan izvor proteina. Ovakav doručak će smanjiti apetit i doprineće osećaju energičnosti. Ovaj domaći recept definitivno vredi probati! Vrlo je jednostavan i lako se pravi. A najbolje je što je bezbedan i vrlo efikasan.


PODIJELI DALJE