Home Zdravlje PRIRODNI RECEPT: Spriječava srčani udar i šlog, pomaže kod holesterola i jača...

PRIRODNI RECEPT: Spriječava srčani udar i šlog, pomaže kod holesterola i jača imunitet…

345
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Spriječava srčani udar i šlog, pomaže kod holesterola i jača imunitet…

Kako lekari i ostali medicinski stručnjaci tvrde, redovna upotreba meda pomešanog sa cimetom prirodni je melem koji vam može pomoći u borbi sa mnogim bolestima. Med se koristi kao narodni dar protiv mnogih bolesti već više od 4 000 godina. Egipćani su ga kroistili kod rana, Grci su verovali da produžava životni vek, Indijanci su smatrali da održava harmoniju u organizmu. Dajemo vam nekoliko primera kako treba koristiti cimet i med kod određenih bolesti, uključujući i hronične bolesti kao što je artritis.

Recepti:

Za smanjivanje holesterola:

Napravite čaj i u njega dodajte dve kašičice meda i tri kašičice cimeta. Ovako napravljen čaj koristite redovno kako bi smanjili nivo holesterola.

Kod kardiovaskularnih bolesti:

Ujutru umesto džema ili marmelade na hleb namažite med sa cimetom. Redovno konzumiranje ovakvog doručka pomoći će vam da sprečite srčani udar i smanjite nivo holsterola u krvi.

Protiv artritisa:

U 2dl kipuće vode dodajte dve kašičice meda i jednu kašičicu cimeta. Ovaj napitak se pije ujutru i uveče i on pomaže kod hroničnog artritisa.

Protiv zapaljenja žučne kese:

Ako imate bilo kakvo zapaljenje žučne kese, možete koristiti recept za artritis s razlikom što ćete dodati dve kašičice cimeta i jednu kašiku meda u kvodu i dobro izmešati.

Protiv prehlade:

Ako vas često hvata prehlada, pojedite mešavinu jedne kašike meda sa pola kašičice cimeta. Redovno uzimanje ove mešavine pomoći će vam kod prehlade, hroničnog kašlja i zapušenih sinusa.

Jačanje imunog sistema:

Preporučuje se redovno konzumiranje ovih namirnica, zato što vam pomažu da ojačate imuni sistem i štite vaše telo od bakterija i virusa.