Home Zdravlje PIJE SE SAMO JEDNA ČAŠA DNEVNO: Pročišćava arterije i pomaže kod povišenog...

PIJE SE SAMO JEDNA ČAŠA DNEVNO: Pročišćava arterije i pomaže kod povišenog krvnog pritiska…

239
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pročišćava arterije i pomaže kod povišenog krvnog pritiska…

Krvni pritisak je kao termometar za zdravlje. Visok krvni pritisak znači da vaše srce radi teže kako bi ispumpalo krv. Ovo je opasno jer može dovesti do infarkta, cerebralne tromboze ili poremećaja bubrega. Iz tog razloga je veoma bitno kontrolisati krvni pritisak.

Mnogi ga znaju kao milenijumski njemački recept koji miješa tri moćna sastojka:

Limun, bijeli luk i đumbir. Svaki od ovih sastojaka je izuzetno dobar za zdravlje ali njihova kombinacija čini čuda. Imamo limun koji je bogat vitaminom C. On takođe ima alkalna svojsva koja regulišu pH nivo u tijelu.

Stari njemački recept za pritisak i arterije:

Sastojci:

– bijeli luk – 4 glavice

– đumbir – 4cm (dužina komada biljke)

– limun – 4 komada

– voda – 2 litra

Način pripreme i pravilno korištenje:

Za početak dobro operite đumbir, ogulite i isijecite na male komade zbog blendanja. Zatim oljuštite bijeli luk i sipajte sve sastojke u blender. Miksujte dok ne dobijete sjedinjenu, tečnu formu. Nakon toga ovu mješavinu ulijte u lonac i zagrijte je. Zatim polako dodajte vodu i pustite da proključa. Nakon ključanja ostavite mješavinu da se potpuno ohladi. Kada se mješavina ohladila dodajte joj limun, koji ste prethodno izblendali sa korom te dobro sve izmiješajte. Dobijenu tečnost sipajte u flašu i stavite u frižider.

Kada ga uzimati:

Obavezno pijte jednu čašu ovog napitka svako jutro na prazan stomak, a preporučljivo je i ispiti jednu čašu dva sata prije spavanja. Sa tim će vaše arterije biti kao nove za vrlo kratko vrijeme jer će mast koja ih zapušava nestati. Primjetićete i kako je vaš krvni pritisak dosta bolji. Zapamtite da promućkate napitak prije nego što počnete da uživate u njegovim svojstvima. Počnite da uzimate ovaj sirup i osjećaćete se kao novi.

Napomena:

Navedeni recept nije lijek za krvni pritisak nego napitak koji bi konstantnim korištenjem jednim dijelom mogao pomoći kod ovog zdravstvenog problema.