Home Zdravlje RECEPT ZA BOLNU KIČMU: Prirodna smjesa koja može da pomogne kod navedenog...

RECEPT ZA BOLNU KIČMU: Prirodna smjesa koja može da pomogne kod navedenog problema…

217
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Prirodna smjesa koja može da pomogne kod navedenog problema…

Za ovaj prirodni recept se kaže da ublažava bol osteoporoze i da nakon njekove upotrebe traba da osjetite olakšanje. Ovo je mješavina za masažu koja se priprema sa nerafinisanim biljnim uljem i soli (možete koristiti morsku so). Medicinska mješavina se priprema odmah za cijeli tok tretmana.

Sastojci:

Trebaće vam 10 kašika soli i 20 kašika ulja (maslinovog, suncokretovog).

Priprema:

Pomješati ulje i so u staklenoj flaši. Zatvoriti je. Nakon nekoliko dana dobićete laganu mješavinu.

Primjena:

Svakog jutra bi trebalo utrljati mješavinu energičnom masažom recimo na vratne pršljenove (ili na dijelove vašeg tijela gdje konstantno osjećate bilove: kičma, koljena, lopatice, kukovi i sl.) na mjestima gdje osjećate bol.

U početku masirajte 2-3 minuta, dodajući svaki dan još 2-3 minuta, kako bi na kraju imali cjelokupno vrijeme masaže od 20 minuta. Nakon završetka masaže, obrišite tijelo mokrim i toplim peškirom.

Prilikom primjene postupaka kao što je ovaj, može se desiti da prouzrokuje manju iritaciju kože. Stoga, nakon završetka masaže, obrišite kožu suhom krpom i pospite bebi puderom u prahu.

Rezultat 10-dnevnog tretmana je stimulisanje cirkulacije i poboljšanje mišićne regeneracije hrskavice i koštanog tkiva. Nakon 8-10 procedura primjetićete radikalne promjene.

Obnavljanjem protoka krvi u vratnoj kičmi, glavobolje se ublažavaju i vid se popravlja. To je povezano sa činjenicom da se tijelo oslobađa od toksina, što zauzvrat pomaže normalizaciji metabolizma.

Tokom procesa čišćenja, možete osjetiti malu pospanost i vrtoglavicu, ali to se ne događa često. Po pravilu, tretiranje osteohondroze na ovaj način prolazi bez nuspojava i pruža odlične rezultate.