Home Zdravlje LIMUN, BIJELI LUK I SIRĆE: Recept koji čisti srčane blokade i održava...

LIMUN, BIJELI LUK I SIRĆE: Recept koji čisti srčane blokade i održava zdravlja arterija…

902
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Recept koji čisti srčane blokade i održava zdravlja arterija…

Mješavina limuna sa bijelim lukom – vjerovatno mislite o korišćenju ovih super zdravih namirnica za davanje arome ribi ili da napravite domaći dresing za salatu. Pa, nećemo pričati o tome. Ove dvije namirnice su vjerovatno jedne od najzdravijih namirnica na svijetu. Limun i bijeli luk su puni zdravih hranljivih sastojaka i pružaju mnogo zdravstvenih prednosti ljudskom tijelu. Dakle, jedan od načina na koji ova moćna i zdrava kombinacija može biti od pomoći je povećanjem zdravlja vaših arterija.

Kada je nivo LDL-a ili lošeg holesterola previše visok, on se može nakupiti na zidovima vaših arterija. Ovo će smanjiti protok krvi i može vas staviti u rizik od srčanog udara ili šloga. Postoje neki lijekovi koji vam mogu pomoći sa ovim stanjem, ali zašto ne biste probali prirodna rješenja. Ona su korisnija i bez ikakvih nuspojava. Na primjer, konzumiranje više bijelog luka i limuna vam može znatno koristiti zdravlju.

Mešavina limuna sa bijelim lukom – savršena za čišćenje srčanih blokada:

Metoda 1:

Sastojci:

– 1 šolja soka od limuna

– 1 šolja soka od đumbira (isitniti đumbir i nacijediti potreban sok)

– 1 šolja soka bijelog luka (isitniti bijeli luk i nacijediti potreban sok)

– 1 šolja jabukovog sirćeta

– 3 šolja prirodnog meda

Uputstvo:

Prvo, morate pomiještati sve gore navedene sastojke, osim meda. Zatim, treba da u tu istu mješavinu umiješate 3 šolje prirodnog meda te sve ponovo dobro drvenom kašikom izmiješate dok se med ne istopi. Nakon toga, trebalo bi da ovu mješavinu premjestite u staklenu bocu i stavite u frižider.

Kako se koristi:

Treba konzumirati 1 kašiku ove smjese, svakog jutra, prije doručka.

Metoda 2:

Sastojci:

– 6 limuna (oguljenih), isječenih na male komade

– 30 čehnova bijelog luka, isjeckanih na komadiće

– 2l vode

Uputstvo:

Stavite sve sastojke u blender i izblendirajte. Zatim sipajte smjesu u posudu i dodajte 2 litre vode. Ostavite da smjesa malo odstoji, zatim procijedite tečnost i prebacite u staklenu bocu. Trebalo bi da bacite ostatke. Čuvajte mešavinu u frižideru.

Kako se koristi:

Treba da pijete 50ml dnevno 3 nedjelje. Zatim bi trebalo da napravite 1 nedjelju pauze. Nakon toga bi trebalo ponovo piti 50ml svaki dan 3 nedelje.

Napomena:

Možete da ponovite ovu metodu čišćenja svakih 6 mjeseci.