Home Zdravlje RECEPT KOJI MORATE PROBATI: Smatra se najsnažnijim prirodnim antibiotikom…

RECEPT KOJI MORATE PROBATI: Smatra se najsnažnijim prirodnim antibiotikom…

167
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Smatra se najsnažnijim prirodnim antibiotikom…

O kurkumi, koja je glavni sastojak ovog prirodnog antibiotika smo pisali nebrojeno mnogo puta. Od nje možete napraviti zdravo mlijeko za jačanje imuniteta ili je jednostavno koristiti u kulinarstvu.

Ukoliko je pomiješate sa blagotvornim medom dobićete jedan od najsnažnijih prirodnih antibiotiika. Ovaj prirodni antibiotik ima veoma snažno antiupalno dejstvo koje ne samo da ubija bakterije, uzročnike bolesti već ujedno i jača imunitet.

Za razliku od sintetičkih antibiotika koje možete kupiti u apotekama ovaj recept ne iazaziva neželjene efekte za vašu probavu i crijevnu mikrofloru te je u potpunosti siguran za upotrebu. Kurkuma sadrži kurkumin, polifenol, aktivni sastojak koji ima preko 150 terapeutskih svojstava među kojiima su antiupalno i antioksidantsko.

Konzumacijom meda i kurkume značajno poboljšavate probavu i povećavate broj dobrih bakterija u crijevima, a sve to je potvrdila i nauka. Ovaj recept se u ajurvedi koristi preko pet hiljada godina. I zato, sljedeći put kad se razbolite nemojte odmah kupovati lijekove u apoteci već sami pokušajte napraviti svoj antibiotik.

Potrebni sastojci:

– 100g sirovog meda

– 1 kašika kurkume u prahu

Priprema i primjena:

Pomiješajte oba sastojka tako da se u potpunosti sjedine i sipajte ih u čistu staklenu teglicu.

Čim primjetite prve simptome prehlade ili gripa smjesu uzimajte na sljedeći način:

Prvi dan – uzmite pola kašičice svakih sat vremena.

Drugi dan – uzmite pola kašičice svaka dva sata.

Treći dan – uzmite pola kašičice tri puta dnevno.

Poželjno je da smjesu ne gutate odmah već da ostavite u ustima dok se ne istopi. Mnogi kažu da nakon tri dana uzimanja ove smjese simptomi bolesti jenjavaju.