Home Zdravlje ZELENI NAPITAK: Recept koji čisti organizam od toksina i poboljšava cirkulaciju…

ZELENI NAPITAK: Recept koji čisti organizam od toksina i poboljšava cirkulaciju…

230
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Recept koji čisti organizam od toksina i poboljšava cirkulaciju…

Ovaj čarobni napitak čisti organizam od toksina i poboljšava cirkulaciju. Peršun se u svakodnevnoj pripremi hrane jelima dodaje kao sitna dopuna radi poboljšanja ukusa, ali je zapravo odličan saveznik vašeg zdravlja.

On sadrži dvije grupe posebnih sastojaka, vrlo bitnih za zdravlje, prirodna eterična ulja i flavonide. Uz to, odličan je izvor vitamina C, A i K, pa se preporučuje da pojačate količinu peršuna koju konzumirate za vremesezone gripa i prehlade.

Takođe, peršunov list pokazao se kao izvrsno sredstvo u podsticanju izlučivanja štetnih materija iz našeg organizma i bolje cirkulacije. Ali, ako čudotvornom peršunu dodamo limun i grejp, njegovo dejstvo će biti još jače.

Sastojci:

– 1,5 litra vode

– 3 veze peršuna

– 1kg limuna

– 1 grejp

Priprema:

Limunovu koru dobro istrljajte sodom bikarbonom, kako biste uklonili nečistoće sa kore. Najbolje je da koristite organski limun. Vodu prokuhajte i ostavite da se ohladi.

Limun i grejp isijecite na kriške, a peršun isjeckajte sitno i dodajte u vodu koju ste prokuhali pa ohladili. Poklopite i ostavite da stoji u frižideru jedan dan. Na kraju, sve izmiksajte u blenderu i sipajte u staklenu teglu ili flašu.

Primjena:

Svakodnevno pijte po 100ml ovog napitka. Ako ovaj napitak koristite redevno, recimo u periodu od jednog mjeseca, izbacićete dosta štetnih materija iz organizma i imaćete znatno bolju cirkulaciju.