Home Zdravlje NARODNI RECEPT: Pomaže kod upale sinusa, bolova u grlu, zubobolje, otečenih nogu…

NARODNI RECEPT: Pomaže kod upale sinusa, bolova u grlu, zubobolje, otečenih nogu…

186
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pomaže kod upale sinusa, bolova u grlu, zubobolje, otečenih nogu…

So je važan začin zbog svih svojih delotvornih dejstva, od sada ga pored kuhinjske namene, možete koristiti i u zdravstvene svrhe.

Mi vam predstavljamo kod kojih zdravstvenih tegoba so može pomoći:

ALERGIJE I ZAPALENJE SINUSA:

Osobe koje imaju problema sa hroničnim sinuzitisom ili imaju alergije trebali slepo da se drže ovog čudotvornog rastora od soli koji će im pomoću u otklanjaju tegoba zapušenosti nosa jer je so idealno rešenje za zapaljenu sluzokožu.

U tri decilitra prokuvale vode sipajte malu kašičicu soli. Kada se tečnost ohladi, špricem ispirajte nozdrve dva puta dnevno. U početku će vam biti malo nelagodan osećaj, ali nakon par dana ćete se navići kada budete osetili poboljšanje. Po mogućnosti koristiti morsku so.

BOLOVI U GRLU:

Svi znamo koliko bolovi u grlu mogu da budu iritantni i uporni, kako biste ublažili te bolove u grlu napravite tečnost kojom ćete nekoliko puta dnevno ispirati grlo.

U dva decilitra vode sipajte jednu kašičicu soli i mešajti dok se so ne rastvori. Ispirite grlo ovom smjesom svaka dva do tri sata.

OSETLJIVE DESNI KOJE KRVARE:

Mnogi imaju problema sa osetljivim desnima koji najčešće prokrvare, što kasnije može dovesti do ozbiljnog oštećenja ili u najgorem slučaju paradentoze. Kao preventivu napravite rastvor kojim ćete prilikom svakog pranja zuba ispirati usta.

Jednu kašičicu soli rastvorite u jedan decilitar vode. Ovim rastvorom samo isperite usta i nakon toga ispljunite.

OTEČENE NOGE:

Bol i otok u nogama je postala skoro svačija svakodnevica. Kako biste se nakon napornog dana na poslu rešili ove neprijatne posledice dugog stajanja idealno bi bilo da pripremite kupku za stopala.

U toplu vodu sipajte četiri kašike soli i nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa, lavande ili nane. Zadržite noge u ovoj kupki makar 15 minuta.

ZUBOBOLJA:

Zubobolja ume da bude uporna, kako biste na prirodan način ublažili bol potrebno je da usta ispirate rastvorom napravljenog od jednog decilitra tople vode, dodajte dve kašike sirćeta i jednu kašičicu soli. Imajte na umu da je ovo samo privremeno rešenje pre nego što posetite stomatologa.