Home Zdravlje ZA SEDMICU DANA TRI KILOGRAMA MANJE: Čaši tople vode dodajte limun i...

ZA SEDMICU DANA TRI KILOGRAMA MANJE: Čaši tople vode dodajte limun i kurkumu…

186
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Čaši tople vode dodajte limun i kurkumu…

Ovaj recept učiniće čudo za vašu figuru, a ujedno će poboljšati i zdravlje. U samo jednom napitku krije se prava riznica zdravlja. Reč je o kurkumi, začinu zlata vrednog.

Osim činjenice da je kurkuma jedan od najkorisnijih začina, koji jelima daje odličnu aromu i boju, ona takođe prija i organizmu, na taj način što poseduje protivupalna i antioksidansna svojstva.

Svako jutro pijte čašu vode sa kurkumom. Za samo nedelju dana primetićete pozitivne efekte ovog napitka. Varenje će se poboljšati, koža će biti čistija i blistavija, a imaćete i više energije.

Ovako se priprema napitak:

Sastojci:

– 0,5 kafene kašike kurkume

– 1 čaša tople prokuvane vode

– limun i med po želji

Priprema i primjena:

Sipajte kurkumu u čašu sa vodom i promešajte. Pije se pre ili posle doručka u toku 2 nedelje nakon čega je potrebno napraviti pauzu od 2 nedelje. Možete dodati i malo limuna i meda u napitak kako bi bio ukusniji. U prvih nedelju dana izbacićete sav višak vode, uraditi i osloboditi se i do 3 kilograma. U toku druge nedelje moguće je oslabiti još 2 kilograma. Nutricionisti savetuju da uz ovaj napitak korigujete i način ishrane kako bi rezultati bili bolji. Dakle, obroke obavezno reducirati, piti makar 2l vode dnevno i primijeniti bilo kakve fizičke aktivnosti.

Osim mršavljenja, evo kako će ovaj napitak uticati na organizam:

– čuva zdravlje srca

– poboljšanje varenja, ubrzava metabolizam i podstiče topljenej masnih naslaga

– obnavlja oštećene ćelije jetre