Home Zdravlje ZA DUG I ZDRAV ŽIVOT: Pripravak služi za postupno čišćenje krvnih žila...

ZA DUG I ZDRAV ŽIVOT: Pripravak služi za postupno čišćenje krvnih žila od masnih naslaga…

407
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pripravak služi za postupno čišćenje krvnih žila od masnih naslaga…

Recept za ovaj prvi drevni eliksir pronađen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim pločicama. Pretpostavlja se da je zapisan prije više od 2 000 godina, a osim što podaruje dugovječnost, obećava i savršeno zdravlje.

Pripravak služi za postupno čišćenje krvnih žila od masnih naslaga te prevenciju srčanog i moždanog udara. Tibetanska tajna receptura također prevenira anginu pektoris, popravlja vid i pomlađuje organizam.

Tibetanski eliksir za pomlađivanje organizma:

Sastojci:

– 300g bijelog luka

– 1kg neprskanog limuna

– 1,5l vode

Priprema:

300 grama bijelog luka i 1 kilogram limuna sa korom samljeti na sitno. Nakon toga staviti litru i po vode da proključa pa smanjiti vatru i dodati u nju taj samljeveni bijeli luk i limun i oklopiti. Na laganoj vatri ovu smjesu kuhati 15 minuta (nikako duže od toga). Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Tibetanski recept je gotov. Čuvati ga u poklopljenoj staklenoj posudi (tegli).

Tretman:

Ovaj pripravak uzimati na prazan stomak svakog jutra i to pola decilitra, tokom 25 dana. Iza toga obavezno napraviti pauzu od 10 dana a onda ponoviti postupak do poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestati s upotrebom lijeka.

Napomena:

Strogo se pridržavati dnevne doze i pauze od 10 dana između dva tretmana. Nakon tretmana ne treba uzimati više pripravak već samo ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja. Zdrave osobe koje se odluče da pripravak uzimaju radi poboljšanja općeg stanja organizma neka primjenjuju samo jedan do dva tretmana godišnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 mjeseci.