Home Zdravlje SOK OD KISELIH KRASTAVACA: Evo koliko je zdrav i zašto bi ga...

SOK OD KISELIH KRASTAVACA: Evo koliko je zdrav i zašto bi ga trebalo piti svaki dan…

167
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Evo koliko je zdrav i zašto bi ga trebalo piti svaki dan…

Ako ste ljubitelj kiselih krastavčića, imamo divne vijesti za vas. Sok koji vam ostaje u tegli nakon što ih pojedete takođe je veoma zdrav! Kiseli krastavci sadrže dosta vode i minerala, najviše kalijuma, magnezijuma i mangana, pa su odlični za hidrataciju i detoksikaciju. Takođe, ukusna turšija ima moć da pomogne kod krvnog pritiska i popravi varenje. Odlični su i za izbacivanje svih štetnih materija iz organizma, a prava su riznica vitamina A, vlakana i silicijuma, koji je važan za zdravlje kože. Sve to može da uradi i sok u kojem se nalaze kiseli krastavčići, plus još nekoliko sjajnih stvari!

Sprečava dehidraciju i utoljava najjaču žeđ:

Ako ste veoma žedni, umjesto vode popijte malo soka od kiselih krastavčića. Da biste brzo utolili žeđ, morate da unesete u organizam kalijum i natrijum, a budući da ovaj napitak sadrži oba minerala, osvježiće vas momentalno.

Opušta mišiće:

Ako se osjećate iscrpljeno nakon treninga, pijte ovaj sok. Ublažiće bolove u mišićima i pomoći da se što prije oporave.

Jeftina zamjena za sportska pića:

Napici koje ispijaju sportisti nisu nimalo jeftini, ali sok od kiselih krastavčića jeste, a sadrži sve što vam je potrebno.

Injekcija vitamina i antioksidanata:

Vjerovali ili ne, sok od kiselih krastavčića sadrži veliku količinu vitamina C i E. Takođe, pun je antioksidanata, a ova kombinacija će vam ojačati imunitet i popraviti opšte stanje organizma.

Pomaže mršavljenju:

Isto kao i jabukovo sirće, i sok od kiselih krastavčića može da vam pomogne da smršate! Pijte bar jednu kašiku dnevno i brzo ćete vidjeti poboljšanje. Ali naravno, morate reducirati dnevne obroke i ukuljučiti u život i fizičku aktivnust, bilo kakvu.