Home Zdravlje ELIKSIR LJEPOTE I ZDRAVLJA: Izuzetno zdrava kombinacija grejpfruta i meda…

ELIKSIR LJEPOTE I ZDRAVLJA: Izuzetno zdrava kombinacija grejpfruta i meda…

122
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Izuzetno zdrava kombinacija grejpfruta i meda…

Grejpfrut je poznat kao antioksidans i svom snažnom antibakterijskom djelovanju. Bogat je vitaminom C, sadrži vitamine A, B, D, E kao i kalcijum, fosfor, magnezijum, mangan, cink, bakar i gvožđe.

Potrebno:

– jedan veliki zreli grejpfrut

– jedna kašika meda (zavisno od ukusa)

Priprema i primjena:

Grejpfrut, po mogućnosti hladan (iz frižidera), isjeći na pola i kašikom izvaditi pulpu. Pulpu grejpfruta i med staviti u blender i izmiksati dok se masa ne ujednači. Gotovo! Jedna čaša dnevno ovog napitka biće dovoljna za cijeli dan.

Ovaj čudesni eliksir sadrži u sebi jako korisne elemente:

Pektin, koji je doprinosi efikasnom izlučivanju viska holesterola. Ako svaki dan jedemo grejpfrut, loš holesterol ćemo blago smanjiti za 15,5 odsto kao i trigliceride. Snižava i nivo insulina u krvi i normalizuje metabolizam. Likopen, koji je pomaže u borbi sa toksinima i štetnim materijama u organizmu.

Nekoliko gutljaja ovog eliksira, poslije ručka (sačekajte dvadesetak minuta poslije jela), u stanju je da sagori skoro polovinu kalorija dobijenih tokom obroka. Grejpfrut sadrži brojne sastojke koji pomažu u borbi protiv prehlade.

Ipak, imajte na umu da grejpfrut može da pojača djelovanje nekih lijekova, pa ukoliko uzimate redovnu terapiju, konsultujte se sa ljekarom.

Ukoliko uzimate: Lijekove za snižavanje pritiska, antidepresive, statine za srce ili antibiotike, izbjegavajte grejpgrut.