Home Zdravlje KOMBINACIJA MEDA I VODE: Poboljšava varenje, ojačava imunitet, podiže energiju…

KOMBINACIJA MEDA I VODE: Poboljšava varenje, ojačava imunitet, podiže energiju…

161
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Poboljšava varenje, ojačava imunitet, podiže energiju…

Vjerovatno ste već čuli da je čaša tople vode idealan napitak za početak dana, kao i da med povoljno utiče na vaše zdravlje. A da li ste znali da kombinacija tople vode i meda ima višestruko povoljan uticaj na vaše zdravlje.

Pomaže vam da smršate:

Šećer koji se nalazi u medu je prirodan i predstavlja zdrav izvor kalorija. Ne samo to, već će ova kombinacija umanjiti povećanu želju za slatkišima.

Poboljšava varenje:

Med i voda mogu regulisati rad sistema za varenje. Antiseptična dejstva meda utiču povoljno na varenje, a kombinacija sa vodom omekšava stolicu.

Ojačava imunitet:

Med ima nevjerovatnu sposobnost neutralisanja bakterija. Naročito se preporučuje organski med koji ima najviše enzima minerala i vitamina koji se bore protiv bakterija. Med je i odličan antioksidant, koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala.

Podiže energiju:

Ne morate da posežete za kafom da biste se razbudili, promješajte malo meda u toploj vodi. Ova zdrava kombinacija vam takođe može vratiti polet i energiju.

Umiruje upalu grla i ublažava kašalj:

Sudeći prema preporuci čuvene klinike Mejo, topla voda i med mogu ublažiti iritaciju grla i umiriti kašalj.

Detoksikacija:

Med i voda će pomoći vašem organizmu da se riješi otrova. Dobra probava, na koju takođe utiče med, je zaslužna za detoksikaciju organizma. Još bolje rezultate ćete dobiti ako medu i vodi dodate i limun. Kiselina u limunu utiče pozitivno na funkcije enzima i stimuliše rad jetre.

Umanjuje gasove:

Osećate se naduto i imate gasove? Pomoć potražite u toploj vodi i limunu.

Poboljšajte zdravlje:

Ne samo da će topla voda i med poboljšati hidrataciju, već će povećati i nivo dobrog holesterola i smanjiti rizik od srčanih oboljenja.