Home Zdravlje KOD PROŠIRENIH VENA: Problematično mjesto obložiti listovima svježeg zelja…

KOD PROŠIRENIH VENA: Problematično mjesto obložiti listovima svježeg zelja…

146
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pokrijte problematično područje listovima svježeg zelenila…

Proširene vene danas predstavljaju jedan od najčešćih medicinskih problema. Ali, i estetskih nedostataka koji pogađaju izuzetno veliki broj ljudi.

Osim toga, proširene vene na nogama mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene posljedice. Neke od njih su: oticanje, bol, upalu i svrab, kao i promjenu boje kože od ružičasto crvene do tamno smeđe.

Na zahvaćenom dijelu noge često se otvaraju rane koje zarastaju sporo ili nikako, a posljedice po lokalno tkivo su dramatične.

Budući da je za sve te promjene najodgovornija slabo pokretna, statična krv, njeno kontrolisano odstranjivanje za pacijenta predstavlja najbolje terapijsko rješenje.

Inače, do proširenih vena dolazi kada zalisci u venama, koji sprečavaju povratni tok krvi ne rade kako treba. Krv zaostaje na pojedinim mestima tako da se vene i obližnje kapilare šire i otiču propuštajući krv u okolno tkivo.

Proširene vene se obično javljaju na nogama gdje su vene blizu površine i prepoznatljive su po plavičastim prugama, mrežastim mrljama ili čvorovima koji mogu narasti do veličine oraha.

Od proširenih vena boluje oko 15 posto ljudske populacije, a čak četiri puta više oboljevaju žene. Uzroci su različiti, a kao prevenciju preporučuje se barem pola sata dnevno umjerene aktivnosti (šetnja, vežba, bicikl).

Nosite kompresijske čarape i uzimajte zdravo bilje u obliku gelova, krema ili čajeva od divljeg kestena, divlje ljubičice, borovnice, kupine, sjemenki crnog grožđa itd.

Isprobajte ovu staru narodnu metodu:

Dakle, problematično mjesto na nozi treba jednostavno prekriti listovima svježeg zelenila , odnosno kupusa , i najbolje od svega umotati prozirnom folijom koja čvrsto drži poput zavoja.

Takav zavoj treba držati dva do tri dana , povremeno ga mijenjati. Smatra se da ova narodna metoda može pomoći kod navedenog problema i ublažiti njegove simptome.

Možda ne trajno, ali daleko je jednostavnije i jeftinije posegnuti za nečim tako dostupnim, za razliku od skupih i kompliciranih tretmana koji se nude na tržištu. Uostalom, naš savjet je da probate, ništa ne košta i nećete ništa izgubiti.

Napomena:

Ovaj članak ne kaže da je spomenuta metoda lijek kojim ćete izliječiti navedeni problem, već samo alternativa kojom možete ublažiti navedene tegobe.