Home Zdravlje “ZLATNI” RECEPT PROTIV JAKOG KAŠLJA: Med i kupus kod tretiranja kašlja i...

“ZLATNI” RECEPT PROTIV JAKOG KAŠLJA: Med i kupus kod tretiranja kašlja i bronhitisa…

123
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Med i kupus kod tretiranja kašlja i bronhitisa…

Jedan od najpoznatijih i zaista najdjelotvornijih načina borbe sa kašljem je list kupusa sa medom. U narodu se smatra da je ovo “zlatno” sredstvo protiv kašlja.

Tretiranje kašlja i bronhitisa sa listom kupusa i medom:

Za ovaj tretman ne postoji uzrasna ograničenja, podjednako je efikasan, kako za malu djecu, tako i za odrasle ljude. Da biste započeli primjenu ovog recepta, biće vam potrebna 1 glavica kupusa i med.

Evo šta treba da uradite:

Polako odvojte jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postaće topao i mekan. Zatim jednu stranu namazati medom.

Tu stranu, gdje je med, staviti na grudi. Preko kupusa staviti najlonsku kesi i umotava se šalom ili peškirom. Poželjno je da se stvlja pred spavanje.

Ako je kašalj jak, biće potrebna dva lista kupusa, jedan se stavlja na grudi, a drugi na leđa. Oblog skinuti ujutro.

Koža se prebriše vlažnom krpom, ili se ispira mjesto gdje je bio oblog, i sve što je on izvukao. Ako je bronhitis u začetku, rezultat će biti vidljiv već poslije prve procedure.

Tretman se sprovodi od pet do sedam noći. I uskoro, od opterećujućeg kašlja, trebalo bi vam biti bolje.

Aktivni sastojci meda i kupusa, a takođe i toplota, doprinose smanjenju kašlja kao i nestanku upalnog procesa. Med naizmjenično možete zamijenjivati sa toplim ricinusovim uljem.