Home Zdravlje JABUKOVO SIRĆE ČUVA ZDRAVLJE ZGLOBOVA I KOSTIJU: Pijte ga 15 dana za...

JABUKOVO SIRĆE ČUVA ZDRAVLJE ZGLOBOVA I KOSTIJU: Pijte ga 15 dana za redom ali na ovaj način…

441
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pijte ga 15 dana za redom ali na ovaj način…

Jabukovo sirće za zdravlje zglobova:

Već se vijekovima zna da sirće ima brojne pozitivne faktore na cjelokupno ljudsko zdravlje. Između ostaloga jabukovo sirće se pokazao kao odlično sredstvo koje čuva zdravlje zglobova i kostiju. Napitak od jabukovog sirćeta i meda izvrsna je kombinacija koja može pomoći kod artritisa. Obe namirnice povećavaju pokretljivost organizma, štite zglobove i kosti od propadanja te sprečavaju upale.

Mješavina za artritis:

Sastojci: 1 supena kašika jabukovog sirćeta, 1 supena kašika sirovog meda, 1 šoljica vode

Priprema: U šoljicu vode pomješajte 1 kašiku jabukovog sirćeta i 1 kašiku sirovog meda. Pijte dvaput dnevno.

Dobrobiti jabukovog sirćeta:

Smanjuje i olakšava bolove u zglobovima. Bolovi u zglobovima mogu nastati zbog manjka minerala, stoga kod artritisa pomaže dijeta bazirana na namirnicama koje su bogate tim nutrijentima. Jabukovo sirće je snažan prirodni napitak za zglobove jer sadrži obilje minerala, poput magnezijuma, kalcijuma, kalijuma i fosfora.

Jača kosti:

Budući da sadrži magnezijum, koji potiče apsorpciju kalcijuma u organizmu, jabukovo sirće snaži strukturu kostiju. Kalijum naročito pomaže protiv kalcifikacije pa se njegovim unosom smanjuje osećaj zakočenosti zglobova.

Pomaže probavi te podstiče detoksikaciju organizma:

Jabukovo sirće podstiče rad probave i apsorpciju nutrijenata, što je preduslov za zdravlje zglobova. Acetatna i malična kiselina, koje čine jabukovo sirće, podstiče ispiranje toksina, odnosno detoksikaciju organizma.

Domaći recepti za ublažavanje artritisa:

Sok za bolne zglobove:

U šoljicu soka od višanja dodajte 1 čajnu kašičicu jabukovog sirćeta pa pijte redovno. Višnje sadrže antocijanine koji su vrlo djelotvorni kod upalnih stanja.

Kokosovo ulje i jabukovo sirće za masažu:

Napravite mješavinu od 2 supene kašike jabukovog sirćeta i 1 supenu kašiku kokosovog ulja pa istrljajte bolne zglobove.

Čaj od nane i cimeta:

U šoljicu čaja od nane dodajte 1 supenu kašiku jabukovog sirćeta, 1 čajnu kašičicu meda i 1 čajnu kašičicu cimeta. Pijte jednom dnevno kako biste ublažili simptome artritisa. Ovaj napitak ima i antibakterijsko djelovanje.