Home Zdravlje JAČA IMUNITET I UBRZAVA METABOLIZAM: Smatra se najbržim sredstvom za otapanje masnoće…

JAČA IMUNITET I UBRZAVA METABOLIZAM: Smatra se najbržim sredstvom za otapanje masnoće…

122
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Smatra se najbržim sredstvom za otapanje masnoće…

Spoj ovih namirnica prava je detoksikacija organizma. Ubrzat će vam metabolizam, pomoći otopiti suvišne kilograme i ojačati imunitet. Mješavina ovih nekoliko lako dostupnih sastojaka za vaše će tijelo djelovati iznimno revitalizirajuće. Sve dobrobiti meda i više su nego poznate, a njegova kombinacija sa limunom prava je bomba za zdravlje.

No, u ovom je pripravku ključan “detalj” za mršavljenje je jabučni ocat i cimet:

Sastojci:

– 1 žličica cimeta

– 2 žlice jabučnog octa

– 1 žlice meda

– 2 žlice limunova soka

– 1 čaša vode

Kombinacija ovih sastojaka pomoći će vam u sagorijevanju masti, ubrzati vaš metabolizam.

Priprema:

Sve sastojke smiksajte ili dobro promiješajte. Pripravak držite u hladnjaku i pijte ga svakoga jutra po jednu žlicu na prazan želudac. Rezultati će biti ubrzo vidljivi!

Zašto ovo djeluje:

Naime, limunov sok koji je prepun vitamina C, ima alkalni učinak na tijelo, a posebno pomaže u regulaciji pH vrijednosti. Limun sadrži pektin topiva vlakna, koja pomažu u borbi protiv gladi, stvaraju osjećaj sitosti. Istraživanja su pokazale da dijete koje uključuju limun daju izuzetno dobre rezultate u gubljenju kilograma.

Limun potiče jetru na proizvodnju žuči, kiseline koja je neophodna za probavu. Pored toga, smanjuje gorčinu u želucu i zatvor. Limun potiče mokrenje, koje pomaže pri čišćenju organizma. Na taj način toksini mnogo brže izlaze iz organizma, a urinarni trakt je čistiji i zdraviji.

Jabučni ocat obiluje dobrim bakterijama i enzimima. Njegova kiselina pomaže kod krvnog pritiska. Jabučni ocat je stoljetni životni eliksir, antioksidans, detoksikant, metabolik, hipertenzor, sekretolik, stimulans, tonik, prirodno sredstvo koje potiče metabolizam, potiče niz funkcija u organizmu (želudac, crijeva, srce, krvožilni sustav, bubrega, mjehur, kožu i dišni sustav), sprječava niz oboljenja, a njegova najpoznatija uporaba jeste pročišćavanje krvi i odstranjivanju masnoća iz nje.

Med se može koristiti i za mršavljenje. Stoljećima se koristio kod rana, a izvrstan je za srce, kožu, ginekološke bolesti, imunitet. Smanjuje grlobolju, smiruje živce, stimulira probavu. Med pokreće metaboličke promjene koje smanjuju želju za slatkim i omogućuje izgaranje masnoća. Znanstveno istraživanje je dokazalo kako jedinstvena kombinacija šećera u medu čini tu namirnicu savršenom za mršavljenje.

Cimet je poznat kao jedan od najboljih antioksidansa na svijetu. Za ravnotežu šećera u krvi upravo je on među najboljima. Cimet pomaže kod loše probave, utječe na smanjenje lošega holesterola i pomaže kod lučenja inzulina u krvi te tako topi masne naslage. Ovaj napitak djeluje upravo zato jer su u njemu u prikladnom omjeru sadržani svi ovi moćni sastojci!