Home Zdravlje DIJETA SUHIM ŠLJIVAMA: Jedna od najbržih dijeta koja brzo skida kilograme…

DIJETA SUHIM ŠLJIVAMA: Jedna od najbržih dijeta koja brzo skida kilograme…

126
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Jedna od najbržih dijeta koja brzo skida kilograme…

Dijeta sa suvim šljivama se smatra za jednu od najbržih, tako da se preporučuje zdravim osobama koje žele da za veoma kratko vrijeme izgubi višak kilograma.

Ukoliko se sprovodi kako treba uz pridržavanje jelovnika i preporučenu fizičku aktivnost efekti mogu biti nevjerovatni. Zašto su suve šljive za mršavljenje tako dobre i kako da držite ovu efikasnu ovu trodnevnu dijetu saznajte u nastavku našeg članka.

Suve šljive kalorijska vrijednost i sastav:

Ako ste se nekad informisali o tome koliko su ove voćke zdrave i korisne za naš organizam, onda vas vjerovatno i ne čudi da je dijeta sa suvim šljivama toliko popularna i tražena danas. Naime, suve šljive za mršavljenje su odličan izbor jer ubrzavaju metabolizam zahvaljujući svojim dijetetskim vlaknima pa se baš zbog toga često i preporučuju u ishrani.

Pored vlakana one sadrže još i antioksidanse, tačnije dragoceni beta karoten, zatim Vitamin E i C, fitohemikalije i druge elemente. Kada je riječ o mineralima koji ulaze u sastav vrijedi napomenuti bakar i kalijum. Kasnije, kada budemo došli do pripreme za dijetu videćete da preporučeni unos iznosi svega 6 suvih voćkica dnevno i uz pomoć njih ćete snabdeti organizam sa 15 grama šećera fruktoze i glukoze i negde oko 25 grama ugljenih hidrata.

Evo i kakav nam meni predlaže dijeta sa suhim šljivama za jedan dan:

Doručak:

– 6 suhih šljiva

Užina:

– jedna jabuka

Ručak:

– jedna viršla i kuhano jaje

Popodnevna Užina:

– isto što i za ručak

Večera:

– čaša niskomasnog jogurta

Kao što se da primjetiti iz jelovnika brza dijeta sa suvim šljivama prilično je restriktivna, te se zbog toga nikako ne smije držati duže od 3 dana. Napominjemo da ovako strogu dijetu smiju primenjivati samo zdrave osobe. Najbolje bi bilo da se najprije konsultujete sa ljekarom prije nego što krenete sa njom. Na samom početku rekli smo da je fizička aktivnost dosta bitna, odnosno pomaže u postizanju još boljih i vidljivijih rezultata.