Home Zdravlje JEDAN GUTLJAJ NA TAŠTE OPORAVLJA CIJELI ORGANIZAM: Popravlja krvnu sliku, jača imunitet,...

JEDAN GUTLJAJ NA TAŠTE OPORAVLJA CIJELI ORGANIZAM: Popravlja krvnu sliku, jača imunitet, čisti jetru…

4928
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Popravlja krvnu sliku, jača imunitet, čisti jetru…

Pored popravljanja krvne slike, sirup od cvekle, znčajno jača imunitet u vrlo kratkom roku, a sve zahvaljujući velikoj količini minerala i vitamina koje ima.

Pored bjelnčevina, masti i ugljenih hidrata, cvekla sadrži i minerale kao što su kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, flor, mangan, bakar, jod, sumpor, brom i druge. U velikim količinama sadrži i vitamine B1, B2, C , kao i vitamin B12 koji je izuzetno rijedak.

Antocijanin daje crvenu boju cvekli, a ujedno utiče i na obnavljanje krvi. Jod usporava proces starenja i jača zdravlje kostiju. Betanin čisti krvne sudove i podstiču rad jetre.

Za pripremu sirupa od cvekle biće vam potrebno:

– 1kg cvekle

– pola kilograma mrkve

– pola kilograma jabuka

– 1 limun

– 500 grama domaćeg meda

Priprema i primjena:

Oljuštite cveklu, mrkvu i jabuke i isjecite na sitne komade i ubacite u sokovnik. Nakon toga dodajte i sok od limuna i med. Sve dobro pomiješajte i prespite u staklenu flašu. Ovaj sirup uzimajte svako jutro na prazan želudac, oko 1dl razblažen sa vodom.

Napomena:

Prirodni recepti na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte da ukoliko imate neki zdravstveni problem prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenje.