Home Zdravlje NARODNI NAPITAK OD GROŽĐA: Popravlja cirkulaciju, pomaže kod glavobolje, jača zdravlje srca…

NARODNI NAPITAK OD GROŽĐA: Popravlja cirkulaciju, pomaže kod glavobolje, jača zdravlje srca…

198
0
Zdravlje,
Zdravlje,
Oglas

Popravlja cirkulaciju, pomaže kod glavobolje, jača zdravlje srca…

Kada se pojave glavobolje povezane sa začepljenjem sinusa, nepravilnom prehranom ili dehidracijom, pijenje visoke čaše soka od grožđa može biti upravo ono što vam treba.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ovaj sok sa hranjivim sastojcima pomaže u rehidraciji vašeg tijela, istovremeno poboljšavajući cirkulaciju krvi. Ako ste skloni glavoboljama, redovito pijenje ovog soka može vam pomoći da smanjite ponavljanje glavobolje.

Evo nekih od zdravih svojstava soka od grožđa:

– doprinosi zdravlju srca

– smanjuje rizik od stvaranja krvnih ugrušaka

– pomaže kod probavnih problema

– poboljšava metabolizam

Danas vam donosimo recept za izradu vlastitog domaćeg soka od grožđa koji možete i zamrznuti za razne svrhe.

Upute za spremanje domaćeg soka od grožđa:

Prvi korak je pranje grožđa i uklanjanje peteljki. Zatim kombinirajte grožđe i vodu u velikoj šerpi. Zagrijavajte na laganoj vatri. Pirjajte dok kožice grožđa ne omekšaju. Upotrijebite gnječilicu za krumpir da zgnječite grožđe, a da pritom pirjate petnaest minuta. Povremeno promiješajte pasirano grožđe.

Drugi korak:

Procijedite pasirano grožđe kroz list gaze. Bacite kožicu grožđa. Procijeđeni žele od grožđa stavite u veću posudu i stavite u frižider. Pustite da se žele ohladi 48 sati. Kako se hladi, talog će se stvoriti po dnu.

Zagrijte poklopce od staklenki u malom loncu na laganoj vatri. Važno je da staklenke i poklopci držite na toplom dok ne budete spremni za sok od grožđa. Izvadite sok od grožđa iz frižidera.

Pažljivo sipajte sok od grožđa kroz cjedilo i u veliku šerpu. Stavite sok da zavri. Nastavite da kuhate deset minuta uz povremeno miješanje. Kutlačom grabite sok od grožđa u staklenke. Stavite tegle u frižider. Spremite i vi ovaj ukusni sok od grožđa te uživajte u njegovim dobrobitima!