Home Zdravlje PIJE SE UJUTRO NA PRAZAN STOMAK: Pomoći će vam da ojačate imunitet...

PIJE SE UJUTRO NA PRAZAN STOMAK: Pomoći će vam da ojačate imunitet i očistite organizam od toksina…

182
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Pomoći će vam da ojačate imunitet i očistite organizam od toksina…

Dijabetes je bolest od koje obolijevaju i mlade i starije osobe. Najčešći uzrok je stres, a pored njega i nepravilna ishrana. Sa debljinom se povećava rizik od dobijanja dijabetesa. Trebate biti svjesni da možete normalno živjeti, ako se pridržavate tj. da redovno pijete lijekove koji su vam propisani, ali i da se zdravo hranite. Redovno jedite, ali pomalo i ne preskačite obroke, posebno ne doručak. Doručak je najbitniji obrok!

Ne vrijedi vam da pijete lijekove, ako se nećete zdravo hraniti. Imajte na umu da, ako se ne pridržavate pravilne ishrane i terapije, možete se suočiti sa teškim posljedicama. Trebate često provjeravati stopala jer su stopala dijabetičara posebno osjetljiva. Kao što smo rekli trebate se zdravo hraniti, na vrijeme piti terapiju i biti fizički aktivni. Osim toga, ovaj prirodni recept vam može pomoći kod regulisanja nivoa šećera u krvi, pomoći će vam da ojačate imunitet, očistite organizam i ojačate vid. Moramo napumenuti da je glavni sastojak ovog recepta špinat ili spanać.

Sastojci:

– 3 šake špinata

– 2 mrkve

– 1 zelena jabuka

– 2 štapića celera

– 1l vode

Priprema:

Operite sastojke, a iz jabuke odstranite sjemenke. Stavite sve u blender i dobro sameljite. Vodu možete dodati na kraju, kad smjesa bude gotova. Napomenut ćemo da količinu vode od 1l možete i povećati ukoliko smatrate da je smjesa koju ste dobili gusta (vaš slobodan izbor).

Primjena:

Dobijenu smjesu pijte ujutru, na prazan stomak po jednu čašu. Smjesu čuvajte u frižideru, a kada potrošite napravite novu. Ovaj napitak bi, nakon 10 do 20 dana uz redovnu regulaciju hrane, treba pomoći kod blažih oblika dijabetesa. Probajte i uvjerite se u njegovu djelotvornost.