Home Zdravlje SVEMOGUĆI BIJELI LUK: Pet načina upotrebe bijelog luka za koje možda nikad...

SVEMOGUĆI BIJELI LUK: Pet načina upotrebe bijelog luka za koje možda nikad niste ni čuli…

433
0
Zdravlje,
Zdravlje,
Oglas

Pet načina upotrebe bijelog luka za koje možda nikad niste ni čuli…

Sigurno znate da je beli luk moćan prirodni antibiotik koji možete koristiti svakog dana. On poseduje antivirusna, antibakterijska i antifungalna svojstva, jača imuni sistem i organizam, ali i pomaže kod nekih drugih stvari koje vam nikad ne bi pale na pamet.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Pomaže u borbi protiv atletskog stopala:

Beli luk ima antifungalna svojstva i pomaže kod fungalne infekcije koja se naziva atletsko stopalo. Najbolji način da primenite beli luk u ovim okolnostima jeste da ga sameljete i sipate u toplu vodu u koju ćete potopiti stopala. Možete da probate i da sameljete par čenova belog luka i da stavite to u pamučnu čarapu preko noći. Ponavljajte ovu proceduru 6 dana.

Prirodni dar u borbi protiv akni:

Beli luk sa svojim antibakterijskim svojstvima pomaže kod akni. Prosto iseckajte čenove belog luka i stavite komadiće na akne. Ponovite ovaj proces nekoliko puta dnevno.

Ojačajte svoje nokte:

Pored brojih pogodnosti koje beli luk ima po ljudski organizam, on odlično deluje i na naše nokte. Ako želite da ojačate svoje nokte i da sprečite njihovo pucanje, najbolje je da uzmete fino iseckani beli luk, stavite ga u providni lak za nokte i ostavite da stoji nedelju dana. Nakon toga namažite lak, a vaši nokti će ubrzo postati čvršći i jači.

Pomaže kod infekcija uha:

Travari su koristili beli luk kod ušnih infekcija još od drevnih vremena.

Dezinfikuje i čisti:

Ukoliko pravite prolećno spremanje svog doma, preporučujemo da koristite beli luk. Samleveni beli luk pomešajte sa malo sirćeta i soka od limuna i koristite kao dezinfekciono sredstvo u kupatilu i kuhinji.

Sirće je odlično za glancanje, beli luk dezinfikuje i omekšava a limun daje prijatan miris. Beli luk takođe možete iskoristiti kao prirodni pesticid za baštu i to najbolje u kombinaciji sa mineralnim uljima, vodom i tečnim sapunom.

Interesantne činjenice o belom luku:

– Graditelji piramida su primoravani da jedu beli luk kako bi pojačao njihovu snagu i istrajnost.

– Lekovi sa belim lukom su se koristili u ratovima kod rana na bojnom polju.

– U jednom čenu belog luka ima svega nekoliko kalorije.

– Kina je najveći proizvođač belog luka na svetu.

– Postoji 300 različitih vrsta belog luka na svetu.

– Aliumfobija je strah od belog luka.