Home Vijesti MILORAD DODIK BIJESAN ZBOG INFORMACIJA IZ NJEMAČKE: “Unaprijed su njemački poslanici odlučili...

MILORAD DODIK BIJESAN ZBOG INFORMACIJA IZ NJEMAČKE: “Unaprijed su njemački poslanici odlučili da su Srbi i Hrvati krivi za stanje u BiH…”

169
0
Milorad Dodik,
Milorad Dodik,

Unaprijed su, kaže Dodik, njemački poslanici “odlučili da su Srbi i Hrvati krivi za stanje u BiH”…

Poslaničke grupe SPD, Zelenih i FDP-a u Parlamentu Njemačke pozivale su danas saveznu njemačku vladu da pruži veću podršku Bosni i Hercegovini s obzirom na rastuće tenzije i napore ka separatizmu u Bosni i Hercegovini. Također, otvoreno je upozoreno da “političke akcije nacionalističkih političara Milorada Dodika i Dragana Čovića imaju za cilj da unište Bosnu i Hercegovinu kao državu i dom raznolikog stanovništva”.

Nije trebalo dugo čekati da se prozvani lider SNSD-a Milorad Dodik oglasi o stavu njemačkih poslanika:

“Odakle pravo poslanicima u Bundestagu da se bave nama, ko im je dao mandat? Ako već žele da pomognu, neka se ne miješaju u naša unutrašnja pitanja”, poručio je Dodik.

Unaprijed su, kaže Dodik, njemački poslanici “odlučili da su Srbi i Hrvati krivi za stanje u BiH”.

“Ahmetović je očigledno uspio preliti svoju navijačku poziciju koja je na strani muslimana i na ostale poslanike. Potpuno je jasno da Ahmetović, čiji su korijeni iz BiH i koji ima antisrpske stavove, ne vidi nikav problem u izjavama Izetbegovića i stvaranju islamske države u BiH”, zaključio je.

Izvor: net