Home Vijesti NA GODIŠNJICU GENOCIDA U SREBRENICI NI SLOVA NISU NAPISALI: Oglasila se ambasada...

NA GODIŠNJICU GENOCIDA U SREBRENICI NI SLOVA NISU NAPISALI: Oglasila se ambasada Rusije u BiH…

225
0
Igor Kalabuhov,
Igor Kalabuhov,

Oglasila se ambasada Rusije u BiH…

Iz ruske Ambasade su naveli da je “nemoguće ostati ravnodušan prema gubicima koje je pretrpjela Savezna Republika Јugoslavija kao rezultat NATO operacije ‘Saveznička sila’ od 24. marta do 10. juna 1999. godine”.

“Više od 2.000 civila, uključujući 88 djece, ubile su zemlje NATO-a u 78 dana varvarskog bombardovanja civilne infrastrukture”, pišu iz ruske Ambasade.

U saopštenju dalje stoji da je “Republika Srpska bila podvrgnuta sličnom međunarodnom bezakonju tokom operacije Alijanse ‘Namjerna sila’ od 30. avgusta do 21. septembra 1995. godine”.

Iz Ambasade Rusije su podsjetili da je više od 205.000 civila poginulo zbog američke i savezničke invazije na Irak.

“Grad Mosul je 2017. godine praktično zbrisan s lica zemlje bombardovanjem i granatiranjem, a u Siriji je grad Raka potpuno uništen”, navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnoj Facebook stranici Ambasade koja, primjera radi, ni slova nije napisala povodom nedavne godišnjice genocida u Srebrenici niti je ambasador ili neko drugi iz ruskog diplomatskog kora boravio u Potočarima. Ne treba podsjećati da je NATO bombardovanje RS uslijedilo upravo nakon genocida, kao i bombardovanje Srbije nakon stravičnih pokolja nad kosovskim Albancima koje je sprovodio Miloševićev režim.

Izvor: net