Home Vijesti PUKLA BRUKA: Milorad Dodik izmislio Putinovo obećanje i prevario narod u RS-u…

PUKLA BRUKA: Milorad Dodik izmislio Putinovo obećanje i prevario narod u RS-u…

290
0
Vladimir Putin, Milorad Dodik,
Vladimir Putin, Milorad Dodik,

Milorad Dodik izmislio Putinovo obećanje i prevario narod u RS-u…

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je krajem juna izjavio da je sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio da cijena gasa za Republiku Srpsku i Federaciju BiH ostaje ista. Međutim, stvarnost demantuje Dodika, jer je u Republici Srpskoj i Federaciji BiH najavljeno poskupljenje gasa, piše BN.

Dodik ponovo nije govorio istinu, jer gas u Republici Srpskoj poskupljuje. Iz kompanije “Gas res” je za agenciju Srna rečeno da će od trećeg kvartala ove godine gas u Srpskoj biti skuplji za 16 odsto.

U Federaciji BiH gas poskupljuje za čak 23 odsto što je od početka godine povećanje cijene od preko 50 odsto. Istovremeno građanima na području Istočnog Sarajeva koji gas dobijaju preko Federacije BiH, još od decembra prošle godine na svakih nekoliko mjeseci stižu obavještenja o poskupljenju gasa. Građani su ogorčeni još jednim udarom na ionako tanke kućne budžete.

Nakon svega postavlja se pitanje da li je drastično poskupljenje gasa za Bosnu i Hercegovinu posljedica sankcija uvedenih Ruskoj Federaciji, jer se uprkos tvrdnjama predstavnika SNSD-a, Bosna i Hercegovina u brojnim slučajevima pridružila snakcijama Rusiji. Ekonomisti smatraju da kakve god političke igre da se vode, činjenica je da gas poskupljuje.

Tako će građani Federacije BiH, ali i oni na prostoru Istočnog Sarajeva u Republici Srpskoj gas plaćati po cijeni od 1,25 KM po kubiku, sličan skok cijena očekuju i u Republici Srpskoj, dok je cijena gasa u Srbiji dvostruko niža – i iznosi oko 60 feninga po metru kubnom, zaključuje BN.

Pogledajte prilog:

Izvor: net