Home Vijesti UDAR NA KOMŠIĆA: Čovićevi mediji izvrijeđali člana Predsjedništva BiH – Spominju janičare…

UDAR NA KOMŠIĆA: Čovićevi mediji izvrijeđali člana Predsjedništva BiH – Spominju janičare…

396
0
Zeljko Komsic, Dragan Covic,
Zeljko Komsic, Dragan Covic,

Spominju janičare…

– Devedesetih godina prošlog stoljeća srbijanski krvnik Slobodan Milošević zalagao se za građansko uređenje Jugoslavije, za princip jedan čovjek jedan glas. Taj unitaristički koncept koji je Milošević pokušao i silom nametnuti, kako bi osigurao dominaciju najbrojnijeg naroda u Jugoslaviji- Srba, rezultirao je krvavim raspadom bivše federalne i višenacionalne države, piše HMS, neslužbeno stranačko glasilo Čovićevog HDZ-a.

– Mi insistiramo da se u centar političkog sistema stavi čovjek i građanina ne pripadnik pojedine republike ili pripadnik pojedine nacionalnosti, govorio je Milošević, dok je instalirao svoje poslušnike u jugoslovenskim federalnim jedinicama Kosovu, Vojvodini, Crnoj Gori i u federalnim organima.

Foto,
Foto,

– Milošević je tako nametnuo Roma Sejdu Bajramovića da predstavlja Albance s Kosova u Predsjedništvu SFRJ. Nevjerovatna je podudarnost onog što je prije više od 30 godina govorio zločinac Milošević i onog što danas govori Željko Komšić, sluga velikobošnjačke hegemonističke politike, piše HMS.

– Meni je najjednostavnije izaći i primijeniti modele koji su već testirani postoje u demokratskim državama zapadne Europe, a to je model građanskog gdje umjesto kolektiviteta koji je u centru uređenja i društvenog života u jednoj zemlji vi uvodite pojedinca kao centar tog ustavnog sistema, centar društva, izjavio je za sarajevsku Face tv Željko Komšić, koga Čovićev medij naziva Sejdom Bajramovićem, i sljedbenikom hegemonističkog narativa i politike zločinca Miloševića.

– Na isti način na koji je Milošević “branio” višenacionalnu Jugoslaviju, danas politički janjičar Željko Komšić i ini bošnjački lideri “brane” “Jugoslaviju u malom” kako mnogi nazivaju Bosnu i Hercegovinu, stoji u tekstu neslužbenog glasila HDZ-a BiH.

Izvor: net