Home Zdravlje MORATE GA ZNATI PRAVILNO PRIPREMITI: Evo zašto čaj od đumbira treba piti...

MORATE GA ZNATI PRAVILNO PRIPREMITI: Evo zašto čaj od đumbira treba piti svaki dan…

478
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Čaj od đumbira treba piti svaki dan…

Đumbir je veoma zdrav i trebali biste koristiti čaj od njega zbog mnogih razloga. Jača imuni sistem jer posjeduje aktivne tvari gingerdiol i gingerols koje imaju antivirusno, antigljivično i antibakterijsko dejstvo.

Sastojci u đumbiru imaju antiupalna svojstva i štite nas od raznih oboljenja i olakšavaju bolove u mišićima i zglobovima. Upotreba đumbira će poboljšati moždane funkcije i pamćenje.

Potaći će cirkulaciju, boriti se protiv srčanih bolesti, pomoći kod krvnog pritiska i nivoa holesterola u krvi. Samnjnit će rizik od srčanog udara. Poboljšati će probavu i apsorpciju hranljivih materija. Sprječit će mučninu, zatvor, proljev, povraćanje i oštećenja probavnog trakta.

Zato bi bilo itekako dobro da koristite đumbir. Koristite ga i kao začin, a napravite i ovaj čaj, recept je ispod ovog teksta.

RECEPT:

Sastojci:

– od 4 do 6 kriški sirovog đumbira (oguliti ga i zatim isjeći na tanke kriškice)

– 1 šolja vode

– med

Priprema:

Stavite vodu u lonac i prokuhajte je. Zatim dodajte kriške đumbira i smanjite temperaturu. Kuhajte oko 15min, a zatim naspite u šolju. Kada se ohladi dodajte med (vrlo malo meda samo zbog ukusa).

Primjena:

Možete ga piti kao i svaki drugi čaj, bez ikakvih ograničenje. Ovaj čaj će značajno poboljšati vaše zdravlje, ojačati vas i izliječiti mnoge bolesti. Budite zdravi!!

Izvor: net