Home Zdravlje CRVENI LUK KOD JAKOG KAŠLJA: Posebno se preporučuje kod astme kako plućne...

CRVENI LUK KOD JAKOG KAŠLJA: Posebno se preporučuje kod astme kako plućne tako i srčane…

633
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Posebno se preporučuje kod astme kako plućne tako i srčane…

U slučaju da pripadate skupini ljudi koji imaju probleme sa plućima, poput astme, bronhitisa ili nekih problema sa jakim kašljem, preporučujemo vam da isprobate ovaj prirodni pripravak.

Za jak kašalj:

Prenosimo vam narodni recept protiv spomenutih problema, posebno astme kako plućne tako i srčane. Recept su pripremale u različitim varijacijama još davno nekada i naše bake, a prema mnogim iskustvima, znale su šta rade.

Evo što vam je potrebno za pripremu:

RECEPT:

Sastojci:

– pola kilograma crvenog luka

– pola kilograma šećera

– 2 limuna

– 1.5l vode

– 7 velikih kašika domaćeg meda

Priprema:

Šećer u metalnoj zdjeli polako zagrijte i miješajte dok ne porumeni. U istopljeni šećer dodajte sitno isjeckani luk, kratko ga propržite i dodajte vodu. Sve skupa kuhajte da voda vri na umjerenoj temperaturi dok ne ispari trećina sadržaja vode. Nakon toga pustite da se ohladi, pa dodajte sok od 2 iscijeđena limuna i med te sve dobro miješajte da se potpuno ujednači. Ostavite da odstoji, a nakon toga smjesu procijedite od komadića luka i pohranite u staklenu bocu.

Primjena:

Potrebno je koristiti 1 supenu kašiku napitka prije svakog obroka dok se kompletna količina ne potroši. Po potrebi napravite novu mješavinu i ponavljajte postupak dok ne osjetite olakšanje. Djeca uzimaju male kašikice napitka prije svakog obroka.