Home Zdravlje EVO KAKO DA SKINETE TEMPERATURU U ROKU OD NEKOLIKO MINUTA: Bez lijekova...

EVO KAKO DA SKINETE TEMPERATURU U ROKU OD NEKOLIKO MINUTA: Bez lijekova i na potpuno prirodan način…

3299
0
Zdravlje,
Zdravlje,

Bez lijekova i na potpuno prirodan način…

Mnoge studije su dokazale da ako je dijete zdravo, groznica ne bi trebalo da bude nešto o čemu se trebate brinuti.

Ovdje je nekoliko koraka ako dijete gori i ne osjeća se komotno. Ali ako groznica traje već nekoliko dana, onda se mora posjetiti pedijatar.

UPUTE:

Na ovaj način možete smanjiti temperaturu vašeg djeteta za nekoliko minuta:

Rakija sa vodom:

Pomiješajte nekoliko kapi jake rakije sa vodom, potopite gazu sa mešavinom i stavite je u čarape djeteta. Uklonite slojeve odjeće i na taj način će izgubiti višak topline. Pokrijte ga sa laganim pokrivač

Mlaka kupka:

Voda isparava iz kože, i počinje hlađenje, dijetu se snižava temperatura. Ne koristite hladnu vodu jer može izazvati da tjelesna temperatura raste. Boravak u zatvorenom prostoru.

Ribani krompir:

Naribajte krompir i staviti ga u čarape djeteta. Koristite postavku fan-niska i cirkulaciju vazduha oko djeteta, da puše direktno u njega.

Ako je dijete mlađe od 3 mjeseca i ima temperaturu odmah pozvati doktora. Ako temperatura dostigne visoku tačku, a vaša je beba 3-5 mjeseci stara, obavezno pozvati doktora.

Ako je beba stara 6 mjeseci, zvati doktora, ako temperatura dostiže visoku tačku. Ako postoje ozbiljni simptomi, kao što su poteškoće u disanju ili ljubičaste mrlje na koži, zovite doktora, bez obzira na dob, jer to može biti znak ozbiljne bakterijske infekcije.